5 načina da lako naučite strani jezik

Više slika

Više slika

Učenje drugog jezika nije lak posao...

Znanje stranog jezika je danas veoma traženo i bez drugog jezika teško možete da nađete posao. Engleski jezik je u velikoj meri postao i normalan, pa njegovo znanje i nije neki uspeh, ali ako pored engleskog znate da govorite još jedan jezik, onda imate velike šanse da dobijete posao.

Ako drugi jezik ne znate, ali imate želju da ga naučite, evo šta  treba da uradite:

5. Kultura tog jezika

Morate se posvetiti kulturi u kojoj se taj jezik govori. Ako želite da naučite italijanski, gledajte italijanske filmove i slušajte italijansku muziku. To će vam maksimalno olakšati razumevanje i izgovaranje italijanskih reči.

4. Prepisivanje

Prepisivanje reči je najbolji način da ih zapamtite. Ako budete stalno prepisivali i čitali tesktove na stranom jeziku, velike su šanse da ćete i dosta toga naučiti i zapamtiti.

3. Pohađanje kursa za početnike

Kurs za početnike je sjajan način da uđete u osnove nekog jezika i da steknete osnovno razumevanje. Kasnije sami možete da ga unapredite i usavršite.

2. Čitanje knjige na stranom jeziku

Uzmite jednostavnu dečiju knjigu na srpskom jeziku i pročitajte je. Kasnije uzmite istu tu knjigu, ali na stranom jeziku i takođe pokušajte da je pročitate. Videćete da ćete početi da razumete dosta toga i da ćete naučiti kako se neke reči kažu.

1. Otputujte u stranu zemlju

Naučno je dokazano da se jezik najbolje uči kada se priča. Zbog toga je potrebno da odete u stranu zemlju i da se trudite da što više razgovarate na jeziku koji želite da naučite. Tako ćete za kratko vreme uspeti da vršite jednostavnu i osnovnu konverzaciju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group