8 načina da ispeglate odeću bez pegle

Ako mrzite da peglate, postoje načini koji neće od vas tražiti da koristite peglu...

Iako muškarci znaju da rukuju sa mnogo opasnijim alatima, kao što su bušilice i cirkulari, pripadnici jačeg pola jednostanvo nisu stvoreni da rukuju peglom. Naravno, svi uspeju da izađu sa njom na kraj kada moraju, ali žene su daleko bolje i brže kada je u pitanju rad sa ovom spravom.

Zbog toga smo odlučili da vam predstavimo nekoliko načina pomoću kojih možete ispeglati odeću bez pegle.

1.Pegla za kosu

Ako vaša devojka ima peglu za kosu onda vam ona može pomoći. Pegla za kosu je sjajna naprava, ali je možete iskoristiti i u svrhe peglanja. Ako su vam izgužvani rukavi ili rubovi, jednostavno iskoristite presu kako biste ispravili nabore.

2. Voda i sirće

Ovu metodu koriste mladi hemičari. Pomešajte sirce i vodu u proporciji 1:3 i stavite u bočicu sa prskaljkom. Tako ćete dobiti rastvor koji ispravlja nabore na odeći bez peglanja.

3. Para iz kuvala

Ako imate kuvalo koje često koristite, iskoristite paru iz njega kako bi ispeglali odeću. Okačite majicu ili košulju iznad kuvala i kada ga otvorite, para iz njega će omeškati i ispraviti nabore.

4. Fen za kosu

I fen je dobra stvar za brzo i efektivno peglanje. Stavite fen na najvišu temperaturu i usmerite topli vazduh na nabore.

5. Para iz kupatila

Ako volite da se tuširate vrelom vodom i pritom napravite parno kupatilo, iskoristite to i okačite stvari u kupatilo. Para će omekšati sve nabore, a vi ćete uštedeti potrebno vreme.

6. Mokar peškir

Stavite majicu ili drugi komad odeće na desku za peglanje ili neku drugu ravnu površinu i preko stavite mokar peškir. Peškir jako pritisnite preko majice i nabori će se ispraviti. Ostavite majicu da se osuši i bićete spremni za izlazak.

7. Mašina za sušenje

Ako imte veš mašinu koja ima i opciju za sušenje, to možete iskoristi. Ubacite neku mokru krpu ili majicu i ubacite stvari koje hoćete da ispeglate. Para iz majice će delovati kao pegla i tako ispraviti sve nabore.

8. Ledene kocke

Umesto mokre majice, u veš mašinu ubacite par ledenih kockica koje ćete zamotati u majicu koju želite da opeglate. Upalite program za sušenje i za nekoliko minuta, vaša majica će biti ispeglana.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group