Kako da pravilno raspalite roštilj

Kada je reč o roštilju i njegovom raspaljivanju, onda su tu muškarci oni koji vode glavnu reč.

Sigurni smo da svako od vas ima neku taktiku i svoj način raspaljivanja roštilja, ali mi smo odlučili da vam objasnimo i pokažemo, kako da najefektivnije zapalite ugalj i tako raspalite savršenu vatru koja će goreti dugo i polako i koja će ravnomerno ispržiti vaše meso.

Mnogi prave grešku tako što uzimaju plin, gorivo ili hepo kocke sa namerom da napave bolji plamen, ali mi vam savetujemo da to uradite na drugačiji, mirniji i bolji način. Uzmite stare novine zgužvajte ih u loptice i postavite unutar roštilja. Zatim na novine stavite tanke i suve grane koje će biti osnova za potpalu. Zapalite novine i pustite da se vatra razgori. Trudite se da ne ugušite vatru i obezbedite dovoljno kiseonika kako se vatra ne bi ugasila. Kada se novine i drva razgore, preko njih prospite malo uglja i pomoću kartona raspalite roštilj.

Povremenim duvanjem i mahanjem kartona obezbedićete dovoljnu količinu kiseonika i vatra će biti jaka i dugotrajna. Kada se plamen smanji i kada ugalj postane užaren, tada je vreme da stavite rešetku i da počnete sa pečenjem vašeg mesa.

Pogledajte video klip koji će vam pokazati ovaj postupak.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group