Kako da se rashladite ako nemate klimu

Evo jednostavnog načina da u svoj dom ubacite ledeno hladan vazduh...

Letnje dane je bukvalno nemoguće preživeti bez rashladnih uređaja, a ništa ne može ohladiti prostoriju kao klima uređaj. Međutim, mnogi ne mogu da priušte klimu u svakoj prostoriji svog doma, pa se većina najčešće rashlađuje pomoću ventilatora. Međutim, ventilator samo gura topao vazduh i nedovoljno rashlađuje prostoriju, pa se i sa nekoliko ventilatora možete osećati kao u rerni.

Zato vam predstavljamo lako rešenje koje će omogućiti da vaš ventilator duva hladan vazduh. Potrebno je da uzmete dve plastične flaše i da ih isečete tako da dno možete otvoriti poput poklopca. Zatim na sredini flaše izbušite nekoliko rupa koje će ići u krug oko flaše. Flaše zavežite žicom ili kanapom iza ventilatora, a zatim unutar flaše sipajte led.

Kada budete upalili ventilator, on će uvlačiti vazduh kroz hladne flaše i tako duvati ledeno hladan vazduh koji će za tili čaš rashladiti prostoriju u kojoj se nalazite. Povremeno menjajte led u flašama i tako ćete imati jeftin klima uređaj koji će vas hladiti tokom vrelih letnjih dana.

Pogledajte video klip:

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group