Napravite sami CO2 sistem za akvarijum

Ako ne želite da date veliku količinu novca, a opet želite lep biljni akvarijum, ovo je rešenje za vas...

Oni koji žele biljke u akvarijumu treba da znaju da za njihov najbolji i najpravilniji rast treba da obezbede ugljen dioksid, odnosno CO2 sistem. Ovakvi sistemi mogu se kupiti u akvarističkim radnjama, ali za čitav komplet, moraćete da izdvojite 15-20 hiljada dinara, što mnogima predstavlja veliki problem.

Međutim, postoji jednostavno „uradi sam“ rešenje koje će vam omogućiti da postignete gotovo iste rezultate sa mnogo manje novca. Akvarista „King of DIY“ nam je pokazao kako je on sam napravio CO2 sistem koristeći dve Koka Kola flaše.

On je poručio posebne čepove sa manometrom i brojačem mehurova koje je mogao da monitra na otvore flaša. Ove čepove možete naručiti an Aliexpresu za nekih 10 dolara, što je prilično jeftino.

Sve što treba da uradite jeste da u jednu flašu sipate citrusnu kiselinu , a u drugu sodu bikarbonu. U svaku flašu dodavaćete malo vode, ali detaljnije o tome u nastavku.

U prvu flašu sipajte 200 g sode bikarbone, a u drugu flašu sipajte 200g citrusne kiseline. U flašu sa sodom bikarbonom sipajte 200 mililitara vode, a u flašu sa citursnom kiselinom 600 mililitara vode. King kaže da mu ovakav sistem traje oko 20 dana i da ga mesečno košta oko 5 dolara, što je zaista fenomenalno, tako da vam savetujemo da probate ovu uradi sam metodu ako želite CO2 u vašem akvarijumu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group