Ostavio sam devojku jer je nestala na sat ipo vremena sa bivšim - da li sam ispao kreten?

Kao što verovatno vrlo dobro znate, niko od nas nema čist „servisni list” niti dolazi bez kilometraže kada ulazi u vezu...

Svako od nas je imao prethodne veze, simpatije i možda čak neprežaljene ljubavi zbog kojih i dan danas patimo. Samim tim, poverenje i razgovori na tu temu na samom početku veze su od krucijalnog značaja, kako ne bi došlo do problema i neprijatnih situacija koje izazivaju sumnju i strahove.

Kao što nam govori priča jednog momka, koji je sebe nazvao Marko i rekao da ima 24 godine, subotnje veče u gradu sa njegovom devojkom, Anastasijom koja ima 22 godine, umesto dobrog provoda pretvorilo se u test strpljenja i poverenja. A sve je počelo kao još jedan uobičajeni izlazak mladog para, brzo se pretvorivši u nešto sasvim neočekivano.

Kako Marko kaže: „Izašao sam sa devojkom, sa kojom sam u vezi tri godine, u grad, otišli smo u klub u koji inače izlazimo sa društvom i tamo smo naleteli na ekipu sa kojom smo oboje dobri. Veče je proticalo naizgled idealno i uobičajeno, da ne kažem tradicionalno – ispijali smo pića, plesali i uživali u muzici i smehu, zbijali šale i ćaskali. U jednom momentu, okrenuo sam leđa svojoj devojci kako bih se fotografisao sa dva ortaka koji su želeli da okače fotku na Instagramu, i kada sam se vratio, primetio sam da ona odlazi nešto dalje od nas i približava se liku koji je zapravo bio njen bivši dečko.

Video sam da se pozdravljaju poprilično srdačno i upadaju u razgovor, ali nisam hteo da se mešam, jer je ona i sama ranije rekla da su nakon raskida svoje veze od oko 9 meseci ostali u dobrim odnosima i ranije su se družili, pa sam kapirao da čisto onako ćaskaju, kako bi videli šta ima novo i slično tome. Međutim, posle pola sata razgovora sa njim, ona se nije ni okrenula da pogleda u mom pravcu i vidi šta ja radim. Njihovo ćaskanje se nastavilo još sat vremena nakon toga, a Anastasija se smeškala, dok joj se on sve više približavao, toliko da mi je u jednom momentu delovalo kao da će se poljubiti. Rešio sam da samo posmatram dokle će da bude sa njim, pošto je po svemu sudeći zaboravila da ja postojim.

Bio sam besan, iznerviran i ljut, naravno ljubomoran, ali nisam to hteo da pokažem pred svima i odem do nje kako bih je odvojio od njega, jer nisam hteo da delujem kao paćenik. Na kraju, kada se ni nakon sat ipo vremena nije vratila do našeg stola, pokupio sam svoje stvari, platio račun i sam otišao kući, iako smo imali plan da ona prespava kod mene i da provedemo čitav vikend zajedno. Prošlo je otprilike 45 minuta od mog odlaska kada mi je Anastasija poslala poruku i pitala gde se nalazim. Nakon što nisam odmah odgovorio, jer iskreno nisam znao šta da joj kažem, napisala mi je sms u kom je izjavila da sam totalna kretenčina koja ju je ostavila samu u klubu, pa sada mora da plati taksi kako bi došla do kuće.

Iskreno nisam mogao da verujem šta čitam, i u tom momentu sam otprilike znao da želim da raskinemo, iako se možda između njih ništa nije desilo. Anastasija mi je poslala poruku sutradan i pitala da li sam kod kuće, na šta sam odgovorio potvrdno. Ubrzo je došla do mene i delovala besno, a ponašala se kao razmaženo derište. Počela je da viče da sam je jako povredio svojim sinoćnjim ponašanjem, dok uopšte nije ni pomenula činjenicu da je praktično zaboravila da postojim kada je ugledala svog bivšeg.

Pitao sam je samo kako je prošao razgovor sa njim i da li su se lepo ispričali, nakon čega je odmah krenula da urla da sam ljubomorni kreten i kako ona ne može da veruje šta joj pravim od života i kako želim da okrenem situaciju tako da ja ispadnem žrtva. Nakon te izjave, rekao sam joj da odmah ide i da smo raskinuli, što ona nije želela da prihvati. Nisam mogao da je slušam kako izvrće čitavu situaciju dok se iz petnih žila trudi da pusti po koju suzu, pa sam na kraju ja izašao iz stana i ostavio je unutra da se smiri. Poslala mi je poruku posle nekoliko sati da mi je ključ kod komšije pored i da je otišla, uz komentar da se između nje i njenog bivšeg ništa nije desilo i da nisam imao razlog tako da reagujem. Pošto joj nisam odgovarao ništa, jer nisam hteo da budem brzoplet i padnem na njene priče i oprostim joj, iako mi je bilo teško da pustim tri godine da odu niz vodu. Dok sam pokušavao da se sredim, krenule su da mi pišu njene drugarice, nazivajući me kretenom i toksičnim manipulatorom jer ne verujem Anastasiji i ne želim da čujem njenu stranu priče, pa sam morao da se zapitam da li sam zaista ispao kreten u ovoj situaciji i da li je možda trebalo drugačije da postupim...?”

Za sada, epilog ove priče nam nije poznat. Šta vi mislite, da li je trebalo drugačije da postupi?

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group