Ovo morate raditi ako šetate psa po snegu

Više slika

Više slika

Sneg može ozbiljno uticati na zdravlje vašeg najboljeg prijatelja...

Kao i ljudi i psi vole veliki beli pokrivač. Oni obožavaju da se u njemu igraju i da guraju svoju njušku u hladno tlo. Međutim, hladno vreme krije svoje opasnosti. Verovatno očekujete da ćemo pisati kako da zagrejete i utoplite vašeg psa, ali o tome nije reč.

Veliki neprijatelji pasa su SO I ANTIFRIZ koji se tokom snežnih dana u velikim količinama nalaze po ulicama. So za ulice je prilično jaka pa može da stvori rane na šapama vašeg ljubimca. Antifriz može biti vrlo otrovan ako se proguta, pa se i njega morate čuvati.

Dakle, kako sačuvati najboljeg prijatelja.

Rešenje je jednostavno: Posle svake šetnje dobro obrišite ili operite šape vašem psu. Tako ćete eliminisati svu so i antifriz koji se nalazi na njihovim šapama. Pošto se psi često ližu, oni neće moći da se otruju ako su njihove šape dobro obrisane.

Još jedna stvar koju trebate uraditi je da njihove šape namažete vazelinom. Vazelin će stvoriti zaštitnu barijeru na šapama vašeg psa, pa so na ulicama neće imati velikog efekta.

Čuvajte vaše pse i oni će čuvati vas.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group