Pitanja koja treba postaviti devojci na prvom sastanku, prema advokatima za razvod

Od sada će vaši prvi sastanci biti produktivniji i obećavajući, jer su profesionalni advokati pritekli u pomoć!

U Sjedinjenim Državama je institucija razvoda razvijenija nego bilo gde u svetu, a američki stručnjaci za razvode imaju mnogo toga da kažu o odnosima. Tako su nedavno otkrili koja pitanja treba postaviti devojci na prvom sastanku.

Koliko često komuniciraš sa svojim roditeljima i braćom i sestrama?

„Obavezno pitajte devojku koliko je bliska sa svojom porodicom“, kaže advokat. Do razvoda često dolazi zbog toga što je jedan od supružnika previše blizak sa porodicom i stavlja njene interese iznad interesa svog supružnika. Ali nakon venčanja, morate osigurati da odnosi vaše mlade porodice budu prioritet. I, naprotiv, loši odnosi devojke sa bliskim ljudima mogu ukazivati na nestabilnu psihu i nemogućnost dugotrajnog održavanja bliskih odnosa.

Da li veruješ u izreku „I živeli su srećno do kraja života“?

Svaka veza zahteva trud i kompromis. Ako devojka veruje u izreku „I živeli su srećno do kraja života“ malo je verovatno da će ona biti adekvatan partner.

Jesi li u braku?

Čini se da je ovo čudno pitanje na romantičnom sastanku, ali advokat toplo preporučuje da ga postavite. Odgovori „Živimo odvojeno“ ili „Zajedno smo, ali samo zbog dece“ daleko su od odgovora „Razvedeni“. Ako imate dalekosežne planove, pobrinite se da devojka bude zvanično razvedena ili neudata.

Da li voliš svoj posao?

Važno je da saznate kakav odnos devojka ima prema svom poslu. Lojalni ili neozbiljni? Bolje je odmah znati da je udata za svoj posao i da nikada neće imati vremena da u nedelju ujutru leži u krevetu sa vama, da ode na odmor ili čak samo da ode u bioskop“, upozorava advokat.

Gde si provela svoj poslednji odmor?

Bostonski advokat predlaže da postavite ovo pitanje kako biste izbegli postavljanje drugog, mnogo nezgodnijeg. „Ono što zaista želite da znate je kako je devojka platila svoj odmor. Činjenica je da je jedan od glavnih razloga za razvode različit odnos partnera prema finansijama. Pitanje o odmoru će vam pomoći da saznate kakav je odnos prema novcu osobe sa kojom ste na prvom sastanku. Na primer, ako je odmor bio skup, mogli biste uzviknuti: „Vau, to mora da je mnogo novca!“ Ako devojka odgovori: „Moja peta kreditna kartica je bila neaktivna, a pozajmila mi je baka“, onda bi možda trebalo da platite račun i da bežite.

Kako se završila tvoja poslednja veza?

„Obratite pažnju na to kako devojka objašnjava razlog svog poslednjeg raskida“, savetuje advokat. Ako za sve krivi bivšeg, ovo je veoma loš znak. Ali ako devojka prizna da je i ona kriva za raskid, to pokazuje tako dobre karakterne osobine kao što su poštenje i sposobnost za lični razvoj.

Da možeš da se vratiš u prošlost, šta bi promenila u svom životu?

Liza Helfend Majer uverava da je ovo pitanje tu da vam pokaže prave motive i karakter osobe. „Loše je ako devojka odgovori: „Preselila bih se da živim dalje od majke. Veoma je loše ako odgovori: „Našla bih svog prvog dečka, u koga sam još uvek zaljubljena. Ali ako kaže: „Ostvarila bih svoj san i postala glumica ili doktor“, to je normalno“, postavlja dijagnozu advokat.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group