Seda kosa i njeno opadanje mogu da ukazuju na srčane probleme

Ako imate manje od 25 godina, a počeli ste da gubite kosu i da sedite u velikoj meri, onda to može da ukazuje na srčane probleme...

Iako je seda kosa koja opada često u vezi sa genetikom, najnovija istraživanja su pokazala da gubitak kose i pojavljivanje sede kose pokazuju na neke druge probleme. 2000 mladih muškaraca odvedeni su na ispitivanje jer su vrlo rano pokazali simptome sedenja i ćelavljenja.

Ova studija izvršena je na Evropskom udruženju kardiologije i pokazala je šokantne rezultate. Naučnici su saznali da oni koji rano ćelave i koji rano sede imaju veće šanse da razviju srčane problem nego one osobe koje su gojazne i koje imaju probleme sa kilažom. Istraživanja su takođe pokazala da oni koji imaju srčane probleme imaju 5 puta veću šansu da ranije osede i da oćelave, nego osobe koje te probleme nemaju.

Naravno, naučnici takođe dodaju da ovo nije defnitivan dokaz i simptom srčanih problema i da se to razlikuje od osobe do osobe. Neko će rano oćelaviti jer mu je kosa slabog kvaliteta, a neko će osetiti jer mu je takva genetika.

Ipak, ako ste mladi i ako primećujete da vam je kosa retka i da počinje da sedi, posetite lekara kako biste ispitali svoj organizam i kako biste na vreme otkrili ako postoje neki problemi.

Foto: The Idle Man

V.P.

« »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group