Sportisti otkrivaju tajne savršenog noćnog odmora

Ako imate problema sa spavanjem i ujutru se budite umorniji nego što ste bili kada ste legli, onda je ovo tekst za vas...

Ako želite da vaše telo vude odmorno i zdravo, onda je dobar noćni san od presudnog značaja. Telo i mozak se maksimalno odmaraju u ovom periodu pa je potrebno da vašem telu omogućite najbolje uslove za oporavak. Međutim, mnogi ljudi imaju poteškoće sa spavanjem i kažu da se posle noći osećaju utučeno, umorno i bolno.

Dok smo tražili rešenje na ovo pitanje, popričali smo sa sportistima koji kažu da imaju rešenje za noćne muke. Zbog toga smo odlučili da vam predstavimo tajne koje sportisti koriste kako bi imali najbolji i najlepši noćni san.

Evo šta treba da radite:

1. Spavanje u fetalnom položaju

Ovaj položaj omogućava da vaše srce radi normalno, pa će tako vaš san biti mirniji i spokojniji.

2. Ne spavajte na stomaku

U ovom položaju vaš vrat pritiska vaše arterije koje smanjuju dotok krvi do vašeg mozga. Na taj način se mozak neće dobro odmoriti i vi ćete ujutru verovatno imati glavobolju ili ćete se osećati umorno.

3. Podesite temperaturu u sobi na 16-18 stepeni

Visoka temperatura dovodi do nemirnog sna i dehidratacije

4. Dobar jastuk i prekrivač

Potrudite se da izaberete jastuk koji nije previše mekan ni tvrd. Jastuk ne treba da bude previše debeo jer će tako kriviti vašu glavu. Prekrivači treba da budu lagani i da omogućavaju da vaša koža diše.

5. Jedite odgovarajuću hranu

Pre spavanja se trudite da jedete laganu hranu koja nije mnogo kalorična. Tako će vaš stomak manje raditi u toku noći i vaše telo će se bolje odmoriti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group