Šta se dešava sa muškarcima koji napune 50 godina

Kada muškarac pređe broj od 50 godina, u njegovom telu počinju da se dešavaju velike promene...

Kako starite, vaše telo prolazi kroz konstantne promene. Neke su sitne i neprimetne, dok su neke velike i mogu dosta da utiču na vaš organizam. Tokom života najveće promene dešavaju se u pubertetu, ali kada muškarci napune 50 godine, počinje takozvana kriza srednjih godina, gde čovek još jednom prolazi kroz velike promene u organizmu.

Iako tih promena ima mnogo mi smo odlučili da vam skrenemo pažnju i da vam predstaivmo 4 najbitnije.

Evo o čemu se radi:

1. Ograničenje mišića

Čovek u 50-im godinama nikako ne može biti snažan i pokretan kao muškarac u 20-im ili 30-im. Mišići gube svoju elastičnost i postaju ograničeni i čvrsti. To znači da se oni ne mogu aktivirati i pravilno razvijati, pa zbog toga muškarci srednjih godina nemaju snage kao pre. Naravno, ako volite sport i fizičku aktivnost, time se još uvek možete baviti, ali sada najviše pažnje ,morate posvetiti istezanju, kako biste izbegli povrede.

2. Manjak vode u organizmu

Kada se rodite, procenat vode u vašem telu iznosi 61%, ali kada pređete brojku od 50 godina, voda u vašem telu pada na 54%. Zbog toga je veoma važno da pijete dosta vode i da hidrirate vaš organizam.

3. Manjak testosterona

Muški hormoni prestaju da se luče i testosteron opada u vašem organizmu. To ostavlja najveće posledice na vaš seksualni život, pa muškarci u ovim godinama počinju da primećuju prve probleme sa potencijom i seksualnim nagonom.

4. Mentalna nestabilnost

Ovo ne znači da ćete poludeti kada napunite 50 godina, ali ukazuje na to da ste mentalno osetljiviji u tom dobu. Pojave depresije, anksioznosti, nervoze i drugih sličnih stanja česte su u ovim godinama. Zbog toga veliki broj muškaraca razvije potrebu za alkoholom ili duvanom, jer se na taj način "brane" od ovakvih poremećaja mentalnog stanja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group