Zašto gledamo druge žene, čak i kada smo zadovoljni u vezi

Da li ste ikada odmerili drugu devojku dok ste bili u društvu svoje?

Možda vas je odmah potom ošamario oštar pogled vaše izabranice, a možda ste uspeli da se provučete neprimećeno, ovaj put. Činjenica je da će se praktično svaki muškarac na svetu okrenuti za drugom ženom, čak i kada se trudi da to ne radi. Čak i u onim momentima kada uživate u savršenoj vezi, ispunjeni ste u svakom smislu, vaš pogled nevaljalo luta po gradskim ulicama i traži svoje mesto. Zašto je to tako?

Pa, kako nauka kaže, stvar je u testosteronu. Prema navodima, muškarci instinktivno gledaju, a tek kasnije razmišljaju šta zapravo rade. Testosteron utiče na njihov mozak i percipira potencijalni plen, što oči jednostavno primorava da pogledaju o čemu se radi. Nakon toga, razum se aktivira, muškarac se vraća u svesno stanje, ali, šteta je već učinjena.

Druga činjenica u ovoj priči je estetika – žene će se zaustaviti ispred izloga svog omiljenog butika, dok će muškarac morati da pogleda prema lepoj ženi, jer jednostavno uživa u prizoru. To svakako ne znači da nije zadovoljan svojom devojkom. A i da se ne lažemo, devojkama oči takođe šaraju!

Poslednja stavka u našoj priči, ali svakako ne i najmanje važna jeste ljubomora – muškarac će namerno pogledati drugu ženu kada je u društvu svoje devojke, ne bi li izazvao njenu reakciju i dobio pažnju. Ljubomora mnogima imponuje i hrani ego, a ovo je definitivno jedan od načina za dobijanje porcije na zahtev.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group