Zašto muškarci podrhtavaju kada uriniraju

Sigurni smo da vam se ovo hiljadu puta desilo...

I sami znate kako ovo ide. Zov prirode vas pozove, vi odete u toalet i pri završetku osetite nešto poput jeze koja vas natera da se čitavi protresete i podrhtite. Naučnici su ovo želeli da ispitaju i da odrede šta tačno dovodi do ove pojave.

Verovali ili ne, naučnici sa sigurnošću ne mogu da kažu šta dovodi do ovog fenomena, ali imaju dobre pretpostavke šta uzroci mogu biti.

Prva stvar koja može dovesti do ovog kratkog podrhtavanja jeste promena temperature u telu. Jer kada mokrite, izbacujete iz vašeg  tela vrelu tečnost što dovodi do hlađenja organizma, pa samim tim izaziva i drhatanje. Sledići uzrok jeste promena temperature na vašim intimnim delovima, koja takođe može izazvati podrhtavanje.

via GIPHY

Međutim, naučnici smatraju da nervi koji govore da je vaša bešika puna, posle oslobaćanja urina dobijaju kontra nadražaj, koji aktivira i okolne nerve u telu, što tera muškarce da se protresu.

Doktori i istraživači tačno ne mogu da kažu koji od ova tri uzroka dovodi do misterioznog drhtanja, ali oni nas uveravaju da je to sasvim normalna pojava koju svi muškarci iskuse u životu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group