Trend - Satovi

Specijalno izdanje TAG Heuer Carerra Mikrograph sata

TAG Heuer Carrera Mikrograph je klasičnog oblika s belim lakiranim brojčanikom, precizno oslikanim brojevima i dizajnom inspirisanim sportskim hronometrima tog vremena. Proizvedeno je samo 100 primeraka ovog sata povodom velikog jubileja proizvodnje prvog mikrografa, a od tada je prošlo tačno 100 godina.

Kućište koje odlikuje Carrera modele dolazi s potporom i pričvršćeno je za kontrolnu ploču: reč je o satu, ali i krajnje preciznom instrumentu za merenje vremena.

Robustan i praktičan tehnički instrument, novi TAG Heuer Carrera Mikrograph predstavlja spoj revolucionarne tehnologije i funkcionalnog dizajna viđenog u sportskim instrumentima za merenje vremena 1920. godine.

Precizan. Čitljiv. Robustan. Velika, sferična grebenasta krunica je na 12 sati uokvirena karakterističnim dugmićima u obliku “pečurke”, čime podseća na preteču Heuer brojača.

Sportski belo lakirani brojčanik, s crnim oslikanim brojevima i kazaljkama, klasičnim Heuer logotipom i natpisom “Made in Switzerland”, verno prikazanim, kao na originalnom modelu osigurava optimalnu čitljivost.

Čitljivost je osigurana i plavičastim, čeličnim kazaljkama, koje služe kao pokazivači hronografa sa tegom u obliku suze na pokazivaču minuta i strelicom na kazaljkama brojčanika koje su u obliku lista, tipične za dvadesete godine prošlog veka. Brojčanik je koristan i autentičan sa elementima retro šarma.

Jubilarni model TAG Heuer Carrera Mikrograph temelji se na brzini unikatno proizvedenog mehanizma, po prvi put predstavljenog svetu 2011. godine: TAG Heuer Calibre Mikrograph 1/100 sekunde. Reč je o prvom mehaničkom hronografu s integrisanim zupčanikom koji pokazuje 1/100 sekunde pomoću središnje kazaljke.

Zaštićen sa 11 patenata, kalibar se sastoji od 480 komponenti i uključuje dva mehanizma: jedan za vreme, a drugi za hronograf. Svaki sadrži svoj prsten, prenos isilstem “impulsne akcije”. Prvi za sat (sati, minute, sekunde i datum) oscilira pri frekvenciji od 28,800 vibracija na čas (4 Hz) i sadrži energiju za 42 sata.

Drugi, s autonomijom od 90 minuta, kontroliše hronograf 1/100 sekunde. Zahvaljujući dinamičkom sistemu kompenzacije, postiže frekvenciju od 360,000 vibracija na sat (50 Hz) kao i vrtoglavu rotacijsku brzinu od jedne sekunde po revoluciji. Kinematički lanci “normalne frekvencije” i “visoke frekvencije” su nezavisni, pa je omogućena neverovatna preciznost i tačno merenje vremena s obzirom na to da hronograf ne utiče na rad sata i da je gubitak energije smanjen.

Uz neverovatnu sposobnost merenja vremena, automatski, dvosmerni kalibar sadrži sate, minute, pokazivač sačuvane energije na poziciji 9 sati, prozorčić sa datumom na poziciji 4:30, središnju 1/100 kazaljku hronografa, 30-minutni brojač na poziciji 12 sati i brojač sekundi na poziciji 3 sata.

A čitava ova priča je otpočela još davne 1914. godine kada je vizionar Čarls August, sin Eduarda Hojera, pred svoj tim postavio neverovatan izazov - zatražio je od svojih zaposlenih da kreiraju brojač koji će biti 5 do 10 puta precizniji od svega što je do tada bilo viđeno.

Sve ostalo je već legenda.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group