U okviru proslave 60 rođendana ikonične 911 linije Porsche predstavlja nove linije patika

Porsche 911 model poslednjih šezdeset godina predstavlja otelotvorenje uzbudljivog dizajna i inžinjeringa u autoindustriji...

Dizajniran od strane mladog Ferdinanda Poršea i njegovog tima, sportski automobil inicijalno nazvan 901 automatski je osvojio srca čitavog sveta i obožavalaca automobila. Ova ikona nastavila je da evoluira prethodnih šest decenija, tako da je od 1963. godine do danas, u svojoj osmoj generaciji, ovaj model i dalje potpuno jasno svima stavio do znanja da zaustavljanje nije opcija za ovog proizvođača sportskih modela.

Porsche proslavlja šezdesetu godišnjicu svoje slavne linije ograničenim specijalnim izdanjima sportskog automobila, novim 911 S/T modelom. U okviru ovog velikog jubileja Porsche Lifestyle Group divizija slavnog proizvođača predstavila je specijalnu i ograničenu seriju patika, kreiranu u saradnji sa globalnim sportskim brendom Puma. Lansiranje nove linije sportske obuće počeće ekskluzivnim pretprodajnim segmentom od petog septembra u privremenoj Porsche radnji smeštenoj na IIA Mobility događaju u Minhenu.

Modeli patika specijalno dizajnirani za ovu godišnjicu pre svega reflektuju impresivnu istoriju ikoničnog sportskog automobila, sa Retro Sneaker serijom koja simbolizuje prošlost i Heritage Sneaker opcijom koja predstavlja omaž modernim Porsche 911 modelima. Oba modela nisu samo ograničena, već i individualno numerisana, što svaki par patika čini unikatnim.

Stilska Retro Sneaker verzija okarakterisana je klasičnom i uskom siluetom slavnih Porsche 911 S 2.5 modela iz 1972. godine.  Ovo je bio prvi 911 sa S i T komponentama, iako u to vreme još uvek nije zvanično prisvojio sufiks S/T. Šema boja ove serije patika je u svetloplavim tonovima, inspirisanim bojom eksterijera ovog istorijskog vozila, dok isto važi i za startni broj 56, smešten na petnim segmentima.

Kao dodatak besprekorno finiširanim gornjim slojevima od prevrnute kože koji stižu u kombinaciji sa spoljnim delovima i jezikom od glatke kože, crveni kontrastni šavovi su zaduženi za kompletiranje retro izgleda. Ova verzija patika ograničena je na 1.972 primerka i predstavlja referencu na rođenje slavnog vozila. Pojedinačni broj serije može biti pronađen na donjem delu kožnog jezika, pričvršćen za bočni deo patike, sa upadljivim Porsche znakom na njegovom vrhu.

Sa prednje strane jezika nalazi se takozvana oznaka sa maske Porsche 911 S/T modela – okrugli znak na masci hladnjaka pravog vozila – primenjena na ovom mestu uz pomoć specijalnog tkanja. Oznaka sa maske hladnjaka poseduje 60 Years of Porsche 911 logo u crno/beloj kombinaciji boja i stiže u pratnji braon kožnog taga.

Heritage Sneaker serija poseduje modernu, sportsku siluetu i dizajnirana je i obojena u šemi inspirisanoj novom Porsche 911 S/T linijom. Sportski automobil sa manualnim menjačem i motorom visokih obrtaja donosi najbolje od dve ponuđene linije, visoku kilometražu S modela i jednostavnost T automobila.

Siva nijansa glatke kožne patike bazirana je na eksterijernoj boji slavljeničkog automobila, dok su linije patike direktan omaž konjak braon tonu njegovog enterijera. Startujući sa brojem 63, koji predstavlja referencu na godinu kada je Porsche 911 rođen, ova serija poseduje pisane oznake slavnog brenda pozicionirane na petnom delu, zadužene za savršeno uobliačavanje sportskog izgleda.

Kao omaž prvoj generaciji 911 modela, Heritage Sneakers serija ograničena je na 1.963 primerka. Pojedinačni brojevi smešteni su na tekstilnoj donjoj strani jezika, koja poseuje obrazac sa sedišta ovog vozila. Oznaka sa maske hladnjaka primenjena je posebnom metodom šivenja na prednjoj strani jezika, koji je kreiran od glatke kože. Heritage Seaker linija stiže sa 60 Years of Porsche 911 logoom u boji, ali takođe može biti pronađen na visećem tagu, kreiranom od istog kožnog materijala kao i spoljni deo patike.

Leva patika obe serije modela stiže sa crvenim pertlama, dok su desne dostupne sa crnim, sa obe varijante pertli dostupnih u svakoj boji uključenim u pakovanju. Na vrhu ovih pertli nalaze se elegantni luminescentni znaci koji predstavljaju izvanredne i skrivene karakteristike.

Odgovarajući startni brojevi linija, 56 ili 63, vidljivi su na petnim delovima levih i desnih oboda patika u petnom segmentu, sa crnim i belim ili obojenim oznakama prednjih maski smeštenim u ovim pozicijama takođe. Kutije i prateći materijal koji stižu uz patike poseduju boje modela koji se unutra nalaze, zajedno sa štampanom oznakom sa prednje maske hladnjaka i startnog broja serije.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group