Golf je najprodavaniji automobil Evrope

Nakon teškog početka godine, Golf je ubrzao tempo i jurnuo u prodaju da bi se vratio na mesto najprodavanijeg automobila u Evropi.

Sa više od 312.000 isporučenih Golfova širom Evrope, od kojih je 134.000 u Nemačkoj, najnovija generacija je nastavila tamo gde je Mk7 model stao.

Volkswagen je predstavio Mk8 Golf u oktobru prošle godine. Njime je Volkwagen pokušao da postigne velike korake u tehnologiji i informacijsko-zabavnom sistemu, dok su mehanički delovi takođe unapređeni i poboljšani u odnosu na prethodne modele.

Tokom godine, Volkswagen je takođe predstavio GTI, GTD i GTE modele performansi, što je pomoglo prodaji. Velika potražnja za hibridnim modelima takođe je bila veliki faktor, jer je svaki treći Golf, prodat bio hibrid.

Osim Golfa, koji je zauzeo prvo mesto, Tiguan i Passat bili su drugi i treći najprodavaniji automobili Nemačke do 2020. godine.

Sigurni smo da će Golf nastaviti da dominira i u 2021. godini i da će teško ko moći da ga prestigne.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group