Kompanija Brabus kreirala je najbrži SUV na svetu

Brabus 900 Rocket Edition model predstavljen je na ovogodišnjem 2021 Monaco Yacht Show događaju, preuzimajući odmah titulu najbržeg legalnog SUV automobila na svetu, sa maksimalnom brzinom od 330 km/h...

Brabus će proizvesti svega 25 primeraka 900 Rocket Edition modela, bazranih na GLE Coupe liniji, koji dolaze po ceni od 381.243 evra. Pre tačno pre dva meseca, Brabus je predstavio projekat 800 SUV Coupe modela, baziranog na Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupe liniji, ali se u međuvremenu popularni tjuner ipak opredelio za još bržu verziju.

Ispod haube ovog brutalnog SUV modela nalazi se V8 motor duplog turbo punjenja, povećan na 4.407 sa 3.982 kubna centimetra. Modifikacije takođe uključuju i nove turbo punjače, veće i ojačane klipove, duže ojačane klipnjače, novu radilicu napravljenu iz jednog komada, pumpe visokog pritiska, veće usisnike vazduha i brojna softverska poboljšanja.

Ova jedinica sada stvara impresivnih 888 ks i maksimalnih 1.250 Nm obrtnog momenta, ali je  limitirana na 1.050 Nm kako bi se zaštitio pogonski sklop. Snaga se šalje na sve točkove uz pomoć 4MATIC+ sistema i putem devetostepenog automatskog menjača.

Za ubrzanje do stotke ovom golijatu potrebno je svega 3,2 sekunde, sudeći prema brendu Brabus. A sve to u kombinaciji sa maksimalnom brzinom od 330 km/h, zvanično postavlja novi 900 Rocket Edition model na sam vrh liste najbržih modela, na kojoj se još nalaze automobili kao što su Bentley Bentayga Speed, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Turbo GT i gotovo svaki drugi fabrički SUV performansi koji se danas može naći na tržištu.

Sa druge strane, kako bi ovo postigli, svi zainteresovani moraju se opredeliti za Brabus Monoblock Y “Platinum Edition” točkovima od dvadeset i tri inča, obmotanim Continental gumama od 295/30 ZR23 i 335/30 ZR23 napred/pozadi ili dvadeset i četiri inča velikim 24-inch Brabus Monoblock Z “Platinum Edition” točkovima, koji dolaze sa aero diskovima od izloženih ugljeničnih vlakana.

Brabus takođe dodaje i svoje lične kontrolne module i sistem vazdušnog vešanja, spuštajući visinu automobila za 25 milimetara. Kočini sistem kreiran je u formi ventilisanih i unakrsno bušenih karbonsko keramičkih diskova, koji mere 400 milimetara napred i 360 mm pozadi.

Stilske modifikacije slične su onim kod Brabus 800 SUV Coupe modela, sa komponentama od izloženih ugljeničnih vlakana na karoseriji, uključujući prednju masku, prednji spliter, ekstenzije rubova, trodelni zadnji spojler, difuzor i dodatne elemente namenjene akcentovanju eksterijera. Sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika poseduje četiri titanijum-karbonske grane sa aktivnom kontrolom zvuka.

U enterijeru putničke kabine, Brabus je dodao prefinjene kožne presvlake, koje mogu biti specifikovane u bilo kojoj željenoj kombinaciji boja i akcentovane alkantarom, plemenitim drvetom i ugljeničnim vlaknima. Model koji možete videti u galeriji dolazi sa crvenim akcentima koji su zaista upadljivi i kontrastovani na idealan način Superior Gray finišima.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group