Maybach proslavlja sto godina od izbacivanja prve proizvodne serije

Na svetu nije previše ljudi upoznato sa činjenicom da je ime kompanije Maybach starije od jednog veka...

Brend je originalno osnovan pod imenom Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH davne 1909. godine, ali je nakon tri leta promenio ime u Maybach-Motorenbau GmbH i kreirao svoj prvi proizvodni automobil 1921. godine. Legendarni proizvođač i tjuner kupljen je od strane kompanije Daimler 1960. godine i oživeo je ponovo kao samostalna kompanija dvehiljaditih, u programu kreiranja luksuznih limuzina baziranih na S-Class liniji, kako bi se Daimler takmičio sa proizvođačima kao što su Rolls-Royce i Bentley.

Međutim, ova kompanija nije ostvarila preveliki komercijalni uspeh sve dok 2014. godine nije oformljen podbrend Mercedes-Maybach, koji je bukvalno uzdrmao tržište luksuznih automobila i donosi veliki renome nemačkom proizvođaču poslednjih sedam godina. Kako bi proslavila vek svog postojanja i prvi masovno proizveden tržišni Maybach model, kompanija Mercedes-Maybach predstavila je novo posebno i ograničeno izdanje Maybach S-Class modela, nazvano Edition 100.

Specijalno izdanje je bazirano na Mercedes-Maybach S680 modelima duge baze točkova i dolazi u nekoliko specijalno prilagođenih stilskih kombinacija po kojima se razlikuje standardnih modela. Svaki pojedinačni primerak ovog posebnog izdanja ručno je farban u dvotonskoj kombinaciji Cirrus Silver i Nautical Blue boja karoserije, dok su Edition 100 oznake postavljene na C stubovima i centralnim zatvaračima točkova. Dodatno, tu su još i dvadesetoinčni ojačani monoblok točkovi, novih tamno hromiranih finiša.

U enterijeru putničke kabine, moguće je videti unikatnu Crystal White i Silver Grey Pearl šemu boja, sa klavir crnim akcentima i aluminijumskim detaljima. Edition 100 oznake mogu biti pronađene na brojnim enterijernim površinama, uključujući pragove i putničku stranu kontrolne table. Mehanički, ograničena serija Edition 100, potpuno je identična standardnim verzijama pogonskih sklopova i dolazi sa ručno kreiranim šestolitarskim V12 mamutima, duplog turbo punjenja.

Ova mašina stvara 612 ks i na asfalt prenosi brutalnih 1.000+ Nm obrtnog momenta. Specijalno izdanje limitirano je na sto jedinica širom sveta i svaki pojedinačni primerak dolazi sa posebnom ceradom za pokrivanje i ručno kreiranom kožnom torbom za ključeve i dokumenta. Cena novih modela još uvek nije objavljena, ali ništa manje od 180.000 evra nije moguće očekivati.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group