Novi Audi RS Q8 predstavljen u Los Anđelesu

Novi Audi RS Q8 stigao je na sajam automobila u Los Anđelesu kao najmoćniji SUV ovog brenda i sa sobom donosi mnoštvo upečatljivih novina.

Sedeći iznad Audijeve Q porodice SUV-ova, RS Q8 pokreće 4,0-litarski V8 turbo-punjač, koji pumpa 591 KS i  koji razvija obrtni momenat od 800 Nm. Audi navodi da brzinu od 0-100 km / h postiže samo 3,8 sekundi, dok je sprint do 200 km / h moguć za 13,7 sekundi. RS Q8 može da ubrzava do 250 km / h elektronski ograničenom maksimalnom brzinom, ali ako se kupci odluče za paket Dinamic, ta brzina će porasti na 305 km / h.

Kao i motor koji koristi najnoviji Audi RS6 Avant, i RS Q8 sadrži pogonski agregat zasnovan je na 48-voltnom glavnom električnom sistemu i samim tim je blago hibridni. Tokom usporavanja i kočenja, pogonski agregat može da povrati do 12 kw snage i skladišti ga u svojoj kompaktnoj litijum-jonskoj bateriji. Ako vozač makne nogu s gasa između brzina od 55 km / h do 160 km / h, automobil će odlučiti da li će isključiti motor ili će povratiti energiju pod kočenjem motora.

Snaga se šalje kroz Quattro performans sistem sa pogonom na sva 4 točka koji je vezan za osmostepeni tiptronic menjač koji obično distribuira snagu u odnosu 40:60 na prednju i zadnju osovinu. Audi je takođe razvio opcioni Quattro sport diferencijal za raspodelu obrtnog momenta između zadnjih točkova jer je to potrebno za poboljšanje upravljanja.

Dizajn eksterijera je mnogo agresivniji od prethodnih SUV modela. Na primer, 22-inčne aluminijumske felne sa dizajnom od 10 krakova standardno se isporučuju i po želji kupaca nude se i veće 23-inčne felne. Spreda, novi SUV poseduje agresivni dizajn sa povećanim usisima za vazduh i sjajnim crnim akcentima, dok se na zadnjem delu primećuje aeriodinamična i sportska linija karoserije. Kupci mogu birati između dve različite LED konfiguracije farova, uključujući opciono zatamnjene RS Matrik LED farove.

Novi Audi RS Q8 stiže u distribucije širom sveta tokom prvog kvartala 2020. godine, a cene u Nemačkoj će početi od 127.000 evra (140.650 dolara).

Foto:Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group