Ovo je najbrži Audi TT na svetu

Audi TT RS je vrlo brz automobil kada izađe iz fabrike, a uz neke modifikacije može se pretvoriti u balističku raketu ...

Ovaj specifični TT RS je u vlasništvu 78-godišnjeg Britanca po imenu Artur. Ne samo da je znatno brži od standardnog modela, već je slučajno i TT RS sa najbržim ubrzanjem na svetu.

Dok 2,5-litreni turbopunjač sa pet cilindara  proizvodi 394 ks i 480 Nm obrtnog momenta u fabričkom izdanju, sveobuhvatne modifikacije napravljene na ovom automobilu omogućavaju da on isporučuje preko 1.100 ks.

Kada je nedavno testirao automobil na aerodromu Dunsfold u Velikoj Britaniji, Artur je uspeo da ubrza od 100 km / h do 200 km / h za samo 3,2 sekunde, pobedivši prethodni rekord od 3,3 sekunde.

Neverovatno, njegov vlasnik nije gotov sa modifikacijama i planira da u budućnosti instalira veći turbopunjač koji bi mogao da doda dodatnih 200 ks. Moguće je da bi, uz neke dalje modifikacije, automobil mogao da završi sprint od 100 do 200 km / h u opsegu od 2 sekunde, što je zaista izuzetan podvig.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group