Šest moćnih SRT Hellcat automobila nestalo iz salona za četrdeset sekundi

Sudeći prema lokalnim vlastima, grupa kriminalaca upala je u jedno predstavništvo oko dva ujutru i odvezla šest Dodge Challenger SRT Hellcat modela za manje od jednog minuta...

Ubrzo nakon krađe, američka policija je identifikovala i locirala pet od šest lopova, dok je jedan ostao van njihovog dometa. Diler ‘Don Franklin Somerset Chrysler Dodge Jeep Ram’ smešten je u Kentakiju, odnosno u Somersetu, koji je devedeset minuta udaljen od Leksingtona ili pedeset od zapadne granice sa Tenesijem. Lopovi su pokazali neverovatnu veštinu i napravili veoma veliki udarac, kompletirajući izuzetno komplikovan zadatak u neverovatno kratkom vremenskom roku.

„Zaista tužno i srceparajuće. Nestali su automobili u vrednosti od 600.000 dolara. To je mnogo novca. Veoma veliki udarac“, izjavio je generalni direktor predstavništva Adam Brajant lokalnim medijima. „Oni su provalili kroz zadnji prozor i ušli u zgradu, pronašli ključeve svih šest vozila i odvezli ih u okviru od jednog minuta“, dodao je direktor.

Sudeći prema njemu, grupa od šest ljudi bila je u mogućnosti da odveze svih šest Hellcat modela za četrdeset sekundi. „Nestali su kao zec u šeširu. Kada su aktivirali alarm potrebno je šezdeset sekundi kako bi policija bila upozorena. Oni su nestali dvadeset sekundi pre nego što se alarm konačno oglasio. Policija je reagovala u roku od tri minuta. Bili su izuzetno ažurni i dobri u svom radu“, dodao je Brajant.

Kada su izašli sa placa predstavništva, lopovi su se razdvoji i krenuli u potpuno različitim pravcima. Tokom noći, policija je pronašla pet od šest automobila, dok je jedan od njih u potpunosti uništen tokom policijske potere i njegov vozač je odmah uhapšen. Četiri automobila su pronađena na različitim mestima uključujući Tenesi i Alabamu.

Dileri Dodge modela imaju velikih problema da zadrže Hellcat modele u svojim okvirima, sa brojnim krađama koje u zadnjih nekoliko godina targetiraju upravo ove automobile ogromne konjaže. Međutim, podaci iz 2019. godine navode da to nije samo anegdota u Americi i da ovo nije prvi put da je ovaj isti predstasvnik bio žrtva krađe Hellcat modela. Tokom prošlog septembra, četiri Hellcat modela su ukradena i to ponovo sa iste lokacije.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group