Škoda predstavila automobil koji može da radi na gas, gorivo i struju

Popularni prozivođač automobila je najavio da će na sajmu automobila u Ženevi predstaviti Vision X koncept...

Sajam autombila u Ženevi je najpoznatiji i najveći automobilski sajam na svetu i zbog toga svi poznati proizvođači žele da predstave svoje novitete baš tamo. Škoda se priključila velikanima i najavila Vision X koncept koji je dizajniran tako da bude urbani krosover koji će omogućiti svim vozačima da sa lakoćom pokore gradske, ali i otvorene puteve.

Kreatori iz Škode kažu da je Vision X donekle unapređena verzija Kodiaq i Karoq modela koji su spojeni u jedno vozilo. Naravno, Vision X će imati drugačiju karoseriju i redizajniranu unutrašnjost, tako da će sličnosti sa prethodnim modelima biti minimalne.

Međutim, najveće iznenađenje kod ovog automobila se krije ispod haube. Reč je o 1.5 litarskom motoru sa turbo punjačem koji je opremljen najmodernijom tehnologijom i koji može da radi na benzin, prirodni gas ili struju. Škoda je htela da se pridruži hibridnom trendu koji sve auto fabrike prate, ali je takođe htrela da omogući vozačima da mogu da iskoriste svaku benzinsku stanicu.

Problem kod prirodnog gasa i struje jeste što nema mnogo pumpi koje nude ovakvo punjenje, a ako automobil punite na struju, onda morate sačekati duži vremenski period kako bi se baterija napunila. Zato je Škoda omogućila da možete na tri različita način da napunite vaše vozilo. Kada imate prilike i vremena, koristite hibridni i elektro pogon, a ako ste u žurbi ili ako na sred puta ostanete bez struje, onda pređite na sistem sa benzinom i lako ćete doći do željene destinacije.

Smatramo da je ovo vrlo pametno rešenje i da će ovakav princip izgradnje motora postati popularan i u drugim auto fabrikama. Nažalost, dodatne informacije o Vision X modelu još uvek nemamo, pa zbog toga moramo sačekati sajam u Ženevi i zvanično predstavljanje ovog fenomenalnog modela.

Foto: Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group