Slavni trio ponovo jaše i predstavlja nam čudnu istoriju francuske auto-industrije

Za sve ljubitelje automobila stižu dobre vesti - zvaničan datum novog Grand Tour Special naslova je određen...

Nazvana Carnage A Trois, što se bukvalno može prevesti kao trosmerni pokolj, nova epiozoda Grand Tour Trio biće zadužena za predstavljanje čudnog i predivnog sveta francuske automobilske kulture. Slavni trio ponovo će se ujediniti kako bi izneo sve prednosti i mane francuskih modela, koje ljudi, baš kao i njihovu kuhinju, ili vole, ili mrze iz dna duše. Modeli kao što je Citroen DS prepoznatljivi su decenijama unazad i slavni zbog svojih hidro-pneumatskih vešanja licenciranih kasnije od strane brendova kao što su Rolls-Royce i Bentley, dok su Peugeot 404 i 504 legendarni širom Afrike zbog svoje grube pouzdanosti.  

Citroen SM model koji je moguće videti u poslednjem Grand Tour trejleru, nedavno se našao na aukciji i dolazi iz lične kolekcije Majka Brevera, predstavljajući pravi primer činjenice da je francuska automobilska kultura ispunjena brojnim neobičnim i karakterističnim kreacijama, dok, sudeći prema trejleru, nova epizoda ovog TGT specijala ističe sve ove karakteristike na savršen način. Tu je i Citroen C3 Pluriel, Citroen 2CV, koji izgleda kao puž, ali je izuzetno zabavan za vožnju i Citroen Berlingo koji deluje kao cev koja se kotrlja nizbrdo.

Zapravo, deluje kao da postoji mnogo francuskih automobila koji se mogu zavesti pod čudne u ovom miljeu i svi su predstavljeni u trominutnom trejleru. Tu je trka francuskim kompaktima, u kojoj su uključeni Renault Megane RS, Citroen Saxo VTR ili VTS i Peugeot 306 GTI, dok deluje da se Abi Iton takođe vraća kao Grand Tour vozač. Takođe je poznato da je jedan od automobila koji se pojavljuje u specijalu bio u vlasništvu automobilske TV ličnosti Majka Brevera, a reč je o Citroen SM modelu, koga možemo videti kako u Klarksonovim, tako i Hamondovim rukama.

Međutim, to nije sve, jer se u novom specijalu izvode i urnebesni testovi vožnje Leyat Helica modela, poznatog kao avion bez krila, teško oštećenog Renault Scenic i Peugeot 407 modela, koji kako deluje prema trejleru na kraju konačno završavaju svoju karijeru. Usred snimka možemo videti BMW E61 5-Series u spontanom sagorevanju, ali za sada nije poznato iz kog razloga se ovo desilo, niti zašto se on nalazi ovde.

Svi koji su prijavljeni na Amazon Prime Video platformu, neće morati da čekaju predugo, jer će ova mreža novu emisiju emitovati prva 17.12. ove godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group