Britanski supermotocikl napada svetski brzinski rekord električnih modela

Kompanija White Motorcycle Concepts iz Velike Britanije, predstavila je WMC250EV mašinu, novi, potpuno električni motocikl koji cilja ka preuzimanju svetskog brzinskog rekorda za ovakva vozila, dostižući brzinu od 402 km/h bez ikakvih problema...

Tvorac ovog čudovišta, Robert Vajt, smatra da će njegov motocikl dostići brzinu veću od 400 km/h zbog njegovih pametnih aerodinamičkih atributa, najviše zbog velike rupe koja se proteže sredinom modela. Delujući kao veliki vazdužni tunel, V-Air sistem pušta vazduh kroz sredinu motocikla radije nego oko njega, kao što je to slučaj kod konvencionalnih dvotočkaša. Preuzimajući inspiraciju iz Formula 1 sveta, ovaj dizajn redukuje silu potiska za sedamdeset posto, što ponovo čini ovaj motocikl daleko "klizavijim" i on se može sa lakoćom probijati kroz vazduh pri velikim brzinama.

Moćni električni dvotočkaš dolazi sa unikatnim električnim rasporedom i napajanjem, koje se sastoji od baterijskog pakovanja smeštenog ispod njega, radi boljeg centra gravitacije i dobre raspodele težine. D-Drive sistem napaja prednji točak upotrebom 20 kWh snažnih baterija, dok se regenerativno kočenje takođe koristi kako bi se nadoknadili gubici energije tokom zaustavljanja i koristi se radi dopunjavanja njihovih ćelija.

Što se tiče zadnjeg točka, njega napajaju baterije dobre za 30 kWh, što znači da je ukupna snaga ovog motocikla oko 100 kWh, ili 134 kočione konjske snage, ukoliko prebacimo u normalne cifre. Sa svega trista kilograma, dobijenih upotrebom ultra-laganih komponenata i elemenata od ugljeničnih vlakana, kako na šasiji tako i na agregatu, WMC250EV model definitivno ima dobre šanse da preuzme svetski brzinski rekord električnih motocikala i osvoji ga za svoju zemlju.

Nedavno je postavljen svetski zemaljski brzinski rekord električnih motocikala sa skoro 367 km/h, ali inžinjeri kompanije White Motorcycle Concepts smatraju da će prebaciti cirfu od četristo bez ikakvih problema svojim inžinjerskim i aerodinamičkim čudom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group