Fitness - Ishrana

8 razloga zbog kojih morate jesti puter od kikirikija

Malo je onih koji shvataju koliko je puter od kikirikija koristan...

Puter od kikirikija je omiljena poslastica mnogih i često se jede za doručak kao namaz koji se maže na hleb ili dvopek.Iako mnogi misle da je puter od kikirikija nezdrav jer sadrži masti, to zapravio nije tačno i on je mnogo zdraviji od nutele, eurokrema i drugih poslastica koje se takođe konzumiraju.

Mi ćemo vam predstaviti nekoliko glavnih razloga zbog kojih je puter od kikirikija neophodan u vašoj ishrani i zbog čega ga slobodno možete konzumirati.

  1. U puteru od kikirikija se nalazi ogorman izvor proteina, pa je on zato odličan za one koji treniraju i bave se fizički teškim poslovima.
  2. Dokazano je da puter od kikirikija dovodi do smanjenja rizika od raka, pa i nutricionisti savetuju da ga povremeno jedete.
  3. Puter od kikirikija dovodi do lučenja hormona sreće i znatnog umanjenja stresa, pa je odličan kao antidepresiv.
  4. Iako u svom sastavu sadrži masti,one su zdrave i korisne i pomoćiće vašem telu.
  5. Poboljšava moždane funkcije i povećava vaše pamćenje.
  6. Pomaže u obnavljanju mišića nakon treninga.
  7. Normalizuje krvni pritisak.
  8. Pomaže vam da spavate bolje.

Dakle, puter od kikirikija je sjajna namirnica koja ima dosta koristi,ali samo ako se konzumira umereno.Ako ga jedete svaki dan i u velikim količinama,onda možete imati probleme i vaša kilaža takođe može rasti, jer je puter od kikirikija kaloričan, pa zato vodite računa o meri.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group