Hrana koja povećava rizik od Alchajmera

Alchajmerova bolest sve više pogađa veći broj ljudi, a doktori tvrde da je hrana glavni uzrok tome...

U poslednjoj deceniji, istraživanja su utvrdila da je kvalitet hrane naglo opao i da je ogroman broj ljudi jede nekvalitetnu i nezdravu hranu koja dovodi do pojave teških i neizlečivih bolesti. Alchajmer je jedna od takvih bolesti koja obično pogađa one najstarije i koja dovodi do toga da ljudi postanu pogubljeni, zbunjeni i da ne znaju ko su.

Najnovije naučne studije bavile su se ispitivanjima kao bi dokazale kako hrana utiče na razvijanje ove bolesti. Naučnici su otkrili da pojedine namirnice povećavaju rizik od dobijanja Alchajmera i da te namirnice morate izbegavati i jesti u manjim količinama, naročito posle svoje 55 godine.

Evo o kojim namirniicama je reč:

1.Smanjite meso

Meso povećava rizik od ove bolesti i u poznijim godinama unos proteina probajte da dobijate preko pasulja, soje i drugih biljaka. Naravno, meso ne morate skroz prestati da konzumirate, ali je potrebno da ga smanjite.

2. Smanjite unos margarina i putera

Ovakve masti takođe dovode do povećanog rizika za dobijanje Alchajmerove bolesti. Ove namirnice najbolje je zameniti maslinovim uljem jer je ono najzdravije i najkorisnije.

3. Šećer

Šećer je verovatno najveći neprijatelj modernog čoveka, jer on dovodi do dobijanja različitih bolesti, a Alchajmer je jedna od njih. Istraživanja su pokazala da šećer može dovesti do demencije u poznim godinama, pa je jako važno da ograničite dnevnu dozu šećera.

Foto:Daily Express

V.P.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group