Pasta Arabiata – najlakša pasta koju možete napraviti

Ako želite ukusno italijansko jelo koje se sprema za samo nekoliko minuta, onda je Arabiata jelo za vas...

Priprema ovog jela nije uopšte komplikovana i pravi se od samo nekoliko sastojaka koju će većina vas uvek imati u domu. Pre svega potrebno je da vašu pastu stavite u sud sa vodom i da je kuvate, a dok se ona kuva, u tiganju ćete pripremiti prelepi Arabiata sos.

Ovaj sos priprema se od pasiranog paradajza, belog luka i ljute papričice. U tiganj sipajte iseckani beli luk i lagano ga propržite na maslinovom ulju i tihoj vatri. Kada luk dobije zlatnu boju, dodajte paradajz sos i iseckanu papriku. Sve pomešajte i pustite da se krčka na srednjoj vatri od 5 do 10 minuta.

Kada se sos zgusne, u njega dodajte skuvanu pastu i vaša  Arabiata će biti spremna.

Pogledajte kako se sprema ovo jelo:

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group