Super laka piletina sa medom i susamom

Predstavljamo vam još jedan super recept pomoću kojeg ćete napraviti ukusan i hranljiv obrok...

Piletina je meso koje je puno proteina, koje se lako sprema i koje se može pripremitii na bezbroj načina. Upravo zbog toga je piletina omiljeno meso mnogih, a naročito muškaraca koji se bave fitnesom. Zbog velikog broja proteina, piletina pomaže da se naši mišiči nahrane i da naše telo dobije potrebnu hranu i energiju.

Međuitm, problem sa piletinom je taj što posle nekog vremena može da dosadi, pa vam mi zato predstavljamo sjajan  recept koji će vam omogućiti da napravite ukusnu poiletinu sa medom i susamom.

Potrebni satojci:

Piletina
Med
Susamovo ulje
Susam
kečap
soja sos
Jaja
Začini
Limun

Jelo se sprema na sledeći način:

U jednu posudu sipajte dve kašike soja sosa i dva jaja, dobro promešajte, a zatim u tu smesu ubacite kockice belog mesa. Ostavite da piletina nekoliko minuta ostoji.

U manju šerpu sipajte vodu, med, malo kečapa, začine po želji, malo susamomovg ulja, narenadnu koru limuna i limunov sok. Sve promešajte i ostavite da se greje, dok se ne zgusne.

Mariniranu piletinu ubacujte na zagrejano ulje od 180 stepeni i pržite dok ne postane zlatno braon, a zatim isprženu piletinu ubacite u zgusnuti sos od meda i lepo promešajte. Na kraju sve pospite susamom i poslužite uz pirinač i povrće i vaš ukusni obrok je spreman.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group