Fitness - Ishrana

Zašto je kuvano vino jedan od boljih zimskih napitaka

Čim stignu hladniji dani, vreme je da se priprema kuvano vino...

Kuvano vino je definitivno jedan od omiljenih zimskih napitaka koji se najčešće koristi kako bi se ugrejali tokom hladnih i snegovitih noći. Međuitm osim što nas greje, ovo ukusno piće ima mnoštvo zdravstvenih koristi i zbog toga se toplo preporučuje.

Pre svega, kuvano vino ima funkciju antioksidanta i čisti telo od toksina i drugih supstanci koje se vremenom u telu akumuliraju. Kada popijete kuvano vino, putem znoja ćete izbaciti sve nepotrebne stvari iz organizma i vaše telo će biit čistije i zdravije.

Kuvano vino takođe ima i ogroman uticaj na razređenost krvi i na krvni pritisak, pa poboljšava cirkualciju i funkcionisanje čitavog kardiovaskularnog sistema. Zbog začina koji se u kuvano vino stavlaju, ono deluje i kao fenomenalan lek protiv prehlade i gripa, pa se preporučuje da se pije u periodima kada vladaju prehlade.

Ipak, ako želite da ostanete zdravi i da ne izazovete neželjena dejstva vina, onda ne smete na dnevnom nivou popiti više od 3 decilitra vina. Nutricionisti i doktori kažu da je to preporučena doza i da se ništa preko toga ne sme uzimati.

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group