Čim stignu hladniji dani, vreme je da se priprema kuvano vino...
Kuvano vino je definitivno jedan od omiljenih zimskih napitaka koji se najčešće koristi kako bi se ugrejali tokom hladnih i snegovitih noći. Međuitm osim što nas greje, ovo ukusno piće ima mnoštvo zdravstvenih koristi i zbog toga se toplo preporučuje.
Pre svega, kuvano vino ima funkciju antioksidanta i čisti telo od toksina i drugih supstanci koje se vremenom u telu akumuliraju. Kada popijete kuvano vino, putem znoja ćete izbaciti sve nepotrebne stvari iz organizma i vaše telo će biit čistije i zdravije.
Kuvano vino takođe ima i ogroman uticaj na razređenost krvi i na krvni pritisak, pa poboljšava cirkualciju i funkcionisanje čitavog kardiovaskularnog sistema. Zbog začina koji se u kuvano vino stavlaju, ono deluje i kao fenomenalan lek protiv prehlade i gripa, pa se preporučuje da se pije u periodima kada vladaju prehlade.
Ipak, ako želite da ostanete zdravi i da ne izazovete neželjena dejstva vina, onda ne smete na dnevnom nivou popiti više od 3 decilitra vina. Nutricionisti i doktori kažu da je to preporučena doza i da se ništa preko toga ne sme uzimati.
V.P.