Fitness - Vežbe

Da li je dobro trenirati ako nas boli glava?

Sigurno vam se desilo da vas u teretani zaboli glava...

Glavobolje su jedan od najčešćih bolova i u večini slučajeva su bezopasne i mogu se javiti iz različitih razloga. Kao što to i sami znate, glavobolje obično prođu posle nekog vremena, naročito ako legnete da spavate, ali sada se postavlja pitanje,  da li je dobro trenirati sa bolovima u glavi.

Doktori kažu da je trening mač sa dve oštrice kada je glavobolja u pitanju i da postoji mogućnsot da vas glavobolja prođe zbog treninga, ali i da se pogorša. Kada trenirate, vaše telo postaje dovoljno prokrvljeno, a u vaš mozak dolazi veća količina kiseonika, što može olakšati i čak potpuno dovesti do eliminisanja glavobolje. U drugom slučaju, trening vaše telo napreže i dovodi do stanja umora i šoka, što može pojačati i pogoršati glavobolju.

Doktori kažu da je najbolje da pre samog treninga malo prilegnete, da popijete dosta vode i da nešto pojedete, jer glavobolje mogu nastajati zbog dehidracije organizma i gladi. Takođe, pokušajte da se relaksirate. Ako osetite poboljšanje i ako primetite da vam glavobolja prolazi, onda možete ići na trening, ali ako primetite da vam glavobolja postaje jača, da vam glava pulsira, onda je bolje da trening preskočite, jer postoji mogućnost da će vam se glavobolja na treningu samo pogoršati.

Foto: Men's Health

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group