Fitness - Vežbe

Otarasite se sala sa stomaka u samo dva poteza

Ako želite da smanjite svoj stomak, a nemate mnogo vremena, prostora ili opreme, imate sreće…

Možete uraditi jednostavnu, efektivnu vežbu sa ruskim zvonom i malo slobodnog prostora, koja će vam pomoći da sa lakoćom dovedete svoje stomačne mišiće u formu. Ovu super-efikasnu rutinu za sagorevanje kalorija osmislio je Alvin Kosgrov, a ona je više nego jednostavna. Treba da savladate samo dva pokreta: zamah sa ruskim zvonom i čučanj sa skokom.

Za razliku od džogiranja, zamah sa ruskim zvonom i čučanj sa skokom neće uticati na vaše zglobove, tako da je ovo zapravo lagana vežba kojoj možete povećati intenzitet u skladu sa svojom spremnošću. Dakle, ne morate odustati od nje ako imate probleme sa svojim zglobovima, niti je morate shvatiti olako jer uvek možete povećati kilažu sa kojom radite.

Bazična priroda ove vežbe će vas navesti da se zapitate kako ćete uopšte skinuti masne naslage bez drastičnih mera, odnosno kako možete mršaviti sa samo dve vežbe. Pa, ako uzmemo u obzir da je trčanje zapravo jedna vežba, a da niko ne dovodi u pitanje njenu efikasnost kada se radi o mršavljenju, stvar je sasvim jasna.

Bilo da trčite ili dižete tegove, vaši mišići zahtevaju energiju kako bi se pokrenuli. Ova vežba tera više vaših mišića u akciju, koje verovatno ne biste upotrebili kada džogirate tokom istog vremenskog perioda. Takođe, ova vežba će vašem metabolizmu dati ubrzanje, koje će trajati i do nekoliko sati nakon njenog završetka.

Pokreti

1. Zamah sa ruskim zvonom


Savijte se u kukovima i držite rusko zvono (ili običan teg ako nemate rusko zvono) sa obe ruke ispred sebe. Potom se lagano zaljuljajte unazad i pomerite zvono između svojih nogu. Stegnite gluteus, izbacite kukove i zamahnite zvonom iznad svoje glave. Dozvolite momentumu sile da pomera zvono, jer ne morate aktivno pokušavati da ga podignete rukama. Potom se vratite u prvobitni položaj, vodeći računa da ni u jednom trenutku ne savijate leđa, već zadržavajte stav sa kojim ste počeli.

2. Čučanj sa skokom


Stanite u raskorak malo veći od širine svojih ramena. Savijte kukove i kolena, čučnite toliko da rukama dodirujete pod. Potom, izbacite svoje noge nazad u položaj za sklek, odmah se vratite napred i skočite u vis. To je jedno ponavljanje.

Kako ova rutina radi: trebalo bi da uradite petnaest ponavljanja zvona sa zamahom, a odmah nakon toga petnaest ponavljanja čučnjeva sa skokom. Bez odmaranja, uradite četrnaest ponavljanja zvona i četrnaest ponavljanja čučnja. Radite ovako sve dok ne dođete do jednog ponavljanja – ovo se zove rutina sa odbrojavanjem.

Dakle, iako radite samo dve vežbe, ako kompletirate ovu rutinu od petnaest do jedan, uradićete 120 ponavljanja svake vežbe, pri čemu obe aktiviraju čitavo vaše telo. Pored toga, ove vežbe se rade brzim tempom tako da ova rutina može biti gotova za petnaestak minuta. Osetićete da vam mišići gore i borićete se da dođete do daha, ali zapravo, to ste i želeli zar ne? Ako mislite da ovo zvuči prelako, ustanite sada, ostavite telefon sa strane i probajte da uradite barem polovinu. Javite nam kako je prošlo.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group