Izgubite 600 kalorija za 4 minuta uz pomoć ovog treninga

Probajte ovaj neverovatan trening od svega četiri minuta i izgubite  600 kalorija.

Trening uključuje veoma jednostavne vežbe: Jumping Jacks (skakanje iz mesta), trbušnjake, sklekove i iskorak. 4-minutni trening je stvorio kondicioni trener Jim Saret. Saret se nada da će ohrabriti ljude da smršaju i ostanu u dobroj formi, bez odlaska u teretanu.

"Sa ovim vežbama ćete sagoreti 600 kalorija za 4 minuta, garantovano.", rekao je Saret, u intervjuu. 

"Iako je ovaj trening idealan da se uradi za 4 minuta, i dalje zavisi od vašeg ličnog fitnes nivoa", rekao je Saret. On je takođe istakao da “prvi-tajmeri” ​​mogu provesti dva minuta radeći jednu vežbu. "Ako ste u dobroj kondiciji, možete završiti trening za dva minuta, pa ponovite vežbe dok ne istekne četvrti minut vežbanja.", rekao je Saret. "Za one koji pokušavaju ovo prvi put, možete uraditi samo jednu vežbu za dva minuta. Ali važno je ostati motivisan i na kraju ćete videti napredak."

Zagrevanje

Počnite trening radeći deset ponavljanja Jumping Jacks vežbe (skakanje iz mesta). Iz stojećeg stava skočite u raskoračni stav (stopala malo šire od širine ramena) istovremeno podižući opružene ruke napred kroz odručenje do uzručenja. Vratite se u početni položaj obrnutim redosledom

Čučnjevi

Nastavite sa deset ponavljanja čučnjeva. Stanite u uspravan stojeći stav sa dlanovima na bokovima. Stopala su u širini ramena. Ruke mogu biti i ukrštene sa dlanovima na grudima. Savijajući se u zglobovima kolena i neznatno u zglobovima kukova spustite se dok vam butine ne budu minimum paralelne sa tlom. Opružajući se u zglobovima kolena i kukova vratite se u početni položaj.
"Čučnjevi su jedna od najboljih vežbi za sagorevanja masti", rekao je trener.

Sklekovi

Nastavite sa deset sklekova. Ukoliko niste u stanju da uradite prave sklekove na podu, koristite zid kao pomoć.

Iskorak

Trening završavate vežbom - iskorak, deset ponavljanja za svaku nogu. Napravite korak napred sa jednom nogom i kleknite drugom nogom. Iskorak je najbolja vežba za jačanje nogu, koja pogađa iste grupe mišića kao čučanj, ali dodatno utiče na jačanje trbušnih mišića i još bolji balans tela.

Možete ponoviti trening sa jednim minutom odmora između serija i završiti puni 20-minutni trening, da postignete bolje rezultate.

Za one koji ne vole da rade sklekove i iskorak, Saret ima i savet: "Ono što ne volite da radite upravo je ono što će vam doneti najviše uspeha.” 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group