Da li je benč pres sa 188 kg pod vodom moguć

Vetaran Mornaričkih foka i jutjuber, Ostin Aleksander, izgradio je reputaciju zbog svojih fitnes izazova, posebno kada se radi o najtežim vojnim testovima...

Međutim, u svom poslednjem pokušaju, on je želeo da izvede nešto potpuno drugačije, što je automatski postalo viralno na internetu, a zasniva se na podvodnom benč presu. Ginisov svetski rekord za ovakav poduhvat postavljen je 2019. godine, kada je jedan čovek uspeo da izvede 43 ponavaljanja ispod površine vode. Sledeće godine, ova cifra skočila je na 77 potpuno potopljenih ponavljanja.

Međutim, Aleksander je daleko manje bio fokusiran na broj ponavljanja, koliko na čistu kilažu. "Kao atleta, morao sam da testiram podvodni benč pres lično kako bi se uverio u to kakve efekte ova disciplina donosi ispod površine". Njegov cilj predstavljalo je podizanje težine od 188 kilograma ispod vode, sa upotrebom klasičnih čeličnih tegova. Sudeći prema ovom vojnom veteranu, drugi fitnes entuzijasti koji su pokušali isto uspeli su upotrebom gumenih tegova, koji u vodi bolje plutaju i stoga se osećaju lakšim.

On je u svom pokušaju ciljao ka 188 kilograma, uprkos tome što njegov maksimum na suvom iznosi 136 kg. Bivši specijalac u pomoć je pozvao poverliftera Kristena Dunsmora i krosfitera i profesionalnog atletu Hantera Mekintajera. Aleksander je startovao sa šezdeset kilograma, nakon čega je krenuo postepeno da dodaje tegove, dok sve ostalo što se izdešavalo od početka do kraja možete videti putem videa smeštenog odmah ispod teksta.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group