Trenirajte kao Ber Grils - intervalne vežbe za održavanje forme

Ber Gril predstavlja otelotvorenje snage koja mu omgućuje da snima svoju TV emisiju, tako da, pored toga što deluje kao da on svoju fitnes formu koristi maksimalno, pravo iznenađenje je činjenica da ovaj renomirani avanturista nije prirodno fizički obdaren kao što bi njegovi gledaoci to mogli pomisliti...

"Nikada nisam bio prirodan atleta, uvek sam morao da radim na formi", izavio je Grils. "Moram biti potpuno spreman za svoj posao". Ovo može zvučati kao potcenjivanje jer se njegov posao uglavnom zasniva na bacanje u negostoljubiva okruženja koja zahtevaju fizičku i umnu formu, zejdno sa više od prosečne volje i energije kako bi se izašlo iz svega sa glavom na ramenima i preživelo. Četrdeset i sedam godina star Britanac najpoznatiji je po svojim emisijama preživljavanja nalik Man vs. Wild, Running Wild with Bear Grylls i odnedavno You vs. Wild serijalu u okviru Netflix kuće.

Upravo zbog svojih napornih snimanja, Grils održava svoju snagu i kondiciju jednostavnim, funkcionalnim vežbama sa nešto malo ili bez opreme u totalu, u zavisnosti od uslova, tako da ponekada gotovo sve iz njegovog okruženja može postati sastavni deo trening rutina. Kako Britanac naglašava, on preferira treninge na otvorenom i sa prijateljima, što je jedan segment koji se savršeno uklapa u njegove poduhvate koji se ne bave divljinom, fitnes kampanjom Be Military Fit with Bear Grylls. U ovom projektu, njegova kompanija kreira brojne fitnes događaje na otvorenom, širom Velike Britanije, sa fokusom na zapošljavanje bivših vojnih lica nakon službe.

Vežbe koje Grils ovde demonstrira koriste ove principe. Većina njih može biti izvođena jednostavnom upotrebom lične kilaže ili osnovnih tegova i treniranju na otvorenom sa prijateljima. Trening koji nam ovde predstavlja održava se na betonu, ali sve ove vežbe mogu biti izvedene podjednako lako u dvorištu, pa čak i u šumi ili na otvorenoj livadi. Svako ko poželi da ponovi vežbe legendarnog avanturiste, sve što mu je potrebno jeste slobodno vreme, težina, želja za napornim radom i brzina radi finiširanja svakog pojedinačnog intervala.

N.Đ.

Izvor: Men's Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group