Saveti bivšeg olimpijca za savršen balans tokom treninga ili velikih događaja

Rajan Hal se usmerio ka treninzima snage od kada je napustio profesionalno trčanje 2016. godine, ali i dalje drži titulu najbržeg Amerikanca svih vremena, sa najboljim vremenom polumaratona i maratona...

Hal, čija je žena Sara takođe proslavljeni takmičar i trkač, često deli profesionalne savete iz svoje trkačke ekspertize putem društvenih mreža, a nedavno je ponudio najbolje tipove za dan pre velike trke. Sada, putem novog Instagram posta, Hal je svoju pažnju usmerio ka ishrani, posebno šta i kada je potrebno jesti pre trke i šta je bitno izbeći.

Iako je dijeta obogaćena vlaknima potpuno normalna za trkače, Hal ističe da ovakva ishrana zahteva više vremena i energije kako bi je telo apsorbovalo. Ono što niko ne želi, posebno pred trku, jeste opterećen stomak, tako da se njegov prvi savet zasniva na održavanju stvari jednostavnim. "Uvek izbegavam hranu prepunu vlakana i povrće dan pred trku", izjavio je.

Hal je dalje predložio unošenje više malih obroka, radije nego jednog obimnog prepunog ugljenih hidrata. "Prava količina hrane dan pred trku može biti podeljena na dosta manjih obroka, posebno ukoliko ste nervozni, što je često najbolji put, posebno zbog toga što se ugljeni hidrati na ovaj način odlažu u jetri i mišićima radije nego u masti, što je slučaj kada se njihovo varenje usporava."

Bivši trkač savetuje da se jednostavni šećeri izbegavaju prilikom izbora elektrolitnih pića i fokusiranje na izvore proteina koji su laki za obradu digestivnog trakta, nalik jogurtu i belancu jajeta.

"Izbegavajte švedske stolove", dodao je. "Ko zna koliko dugo je hrana stajala na otvorenom i na enterijernoj temperaturi. Rizik kvarenja stomaka i razboljevanja nakon nekoliko meseci dugog treninga jednostavno nije vredan toga." Na kraju, bivši maratonac sugeriše da bi naši obroci trebalo da budu relativno niskih vrednosti masnoća u okviru od dvadeset i četiri časa pre trke. "Ovo će daleko lakše pasti vašem stomaku, dodatno, niska zasićenost masnoćom neće dovesti do mučnine i čudnog osećaja na startnoj liniji", zaključio je Hal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ryan Hall (@ryanhall3)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group