Fun - Zanimljivosti

Neverovatan prizor: čopor plavih pasa luta ruskim gradom

Čopor neboplavih pasa lutalica primećen je u blizini napuštene fabrike u Rusiji...

Za životinje neobične boje dlake smatralo se u prvi mah da su zalutale u blizinu hemijskog otpada napuštene fabrike iz sovjetske ere, smeštene u gradu Dzeržinsku. Lokalne vlasti su odmah nakon curenja fotografije došle u ovu oblast i uhvatile pse radi utvrđivanja razloga promene pigmenta i uzroka zbog kojih njihova dlaka poseduje plavu boju. Fabrika Dzerzhinskoye Orgsteklo zatvorena je pre šest godina zbog finansijskih problema. Ova ustanova nekada je bila veliki hemijski kompleks koji je kreirao cijanovodoničnu kiselinu i pleksiglas.

Stečajni upravnik fabrike, Andrej Mislivets u prvi mah je opovrgao autentičnost fotografija, tvrdeći da su one jednostavno delo neslane šale. Ovaj čovek takođe, naglasio je da su lutalice najverovatnije pronašle zaostali bakarni sulfat, tip hemikalije koja izaziva zapaljenja tkiva, lutajiući oko napuštenih građevinskih površina.

“Psi su verovatno pronašli određene stare hemikalije i valjali se u njima, a jedino što može izazvati ovakvu pojavu, ukoliko nije fotomontaža, jeste bakar sulfat koji je identične boje. Pre nekoliko godina, nešto slično se dogodilo kada su se pojavili psi lutalice neprirodnog krzna. Sigurno su pronašli nešto, njih je jednostavno nemoguće kontrolisati”, rekao je upravnik.

On je takođe dodao i da niko ne kontroliše pse lutalice, tako da njegova kompanija nije u mogućnosti da osigura njihovu sterilizaciju i hvatanje. Vlasti ruskog grada trenutno pregovaraju sa menadžmentom kompanije Orgsteklo, kako bi dobile pristup zatvorenom pogonu fabrike, uhvatile pse koji se tamo nalaze i utvrdile razlog zbog kog je njihova dlaka postala plava.

Aktivisti organizacija za zaštitu životinja rekli su gradskim administracijama da zdravlje pasa verovatno nije u opasnosti, a prema preliminarnim vizuelnim inspekcijama, ove lutalice su u veoma dobrom zdravstvenom stanju. Specijalisti će ući u krug hemijske fabrike i podrobnije istražiti čitavu situaciju.

N.Đ.

Izvor: 9GAG

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group