Ruski "Popaj" sa vazelinom u mišićima mogao bi ostati bez ruku ili glave

Rus, koji je dobio nadimak Popaj zbog njegovih veštački napumpanih bicepsa, upozoren je od strane lekara da bi mogao umreti ukoliko se grumeni očvrslog vazelina ne uklone iz njegovih ruku...

Dvadesetpetogodišnji Kiril Terešin, počeo je da upumpava ovu smesu u svoje ruke pre nekoliko godina, kako bi dobio veći obim svojih mišića, ali sada je u opasnosti da izgubi svoje ruke, pa čak i umre ukoliko se ova supstanca ne ukloni. Mladić iz Moskve je već podvrgnut operacijama za ukljanjanje jednog dela mase iz njegovih tricepsa i sada ponovo mora pod nož kako bi se rešio problem njegovih bicepsa.

Hirurg, Dimitri Melnikov, upozorio je pacijenta da su rizici za komplikacije njegovog stanja veoma visoki, ali ukoliko ništa ne učini definitivno neće sebi pomoći. "Toksična supstanca u telu tokom dužeg vremenskog perioda može uticati na rad bubrega i dovesti do smrtnog ishoda", dodao je doktor. Sledeća Popajeva operacija izbaciće stvrdnuti vazelin iz njegove leve ruke, dok u jednom svom postu, Terešin može biti viđen kako odlazi na skener, kako bi lekari utvrdili šta se krije u njegovim rukama.

Kako je objasnio: "Uskoro ću otići na veoma komplikovanu i tešku treću operaciju u nizu. Ne znam kako će se ona završiti". On je takođe priznao da je napravio grešku zbog upumpavanja ove smese u svoj biceps, priznajući: "Napumpao sam svoje ruke kada sam imao dvadeset godina zbog svoje gluposti, jednostavno nisam razmišljao o posledicama".

Terešin je prethodno izjavio da se oseća krivim zbog situacije u kojoj se nalazi i da je veoma srećan što je pronašao hirurge koji žele da mu pomognu. "Trebalo je da mislim o svim mogućim posledicama ranije, znam to i samo sam ja kriv za sve što se sada događa i što me može zadesiti." Nakon što je izveo prvu Kirilovu operaciju, Melnikov je izjavio: "Vazelin zasićuje mišiće ispod tkiva kože i samu kožu. Sve to mora biti uklonjeno, ali mi se nadamo da ćemo uspeti da sačuvamo vene, nerve i ostale funkcije udova."

Doktor je dodao: "Vazelin nije dizajniran za injekcije, jedino za eksternu upotrebu. Kiril je ubrizgao oko tri litre ove masti u svaku ruku. On je očvrsnuo mišićno tkivo, blokirao krvotok, a kao rezultat toga, njegovo tkivo je počelo da odumire i njega menja ožiljak koji je jak kao drvo, toliko da čak možete čuti veoma neobičan zvuk kada kucnete po njemu. Sve ovo smo uklonili, a pacijent se pri dolasku žalio na visoku temperaturu, slabost i jake bolove".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group