Savršeno rušenje mosta visokog preko sedamdeset metara

Nemački stručnjaci za eksplozive postavili su novi rekord nakon što su srušili jedan most na autoputu, smešten na severozapadu zemlje...

Ovo je najveći most ikada srušen na ovaj način u Nemačkoj, a kako bi njegovo rušenje bilo još komplikovanije, kontrolisana detonacija sedamdeset metara visokog mosta, izvedena je odmah do novog koji je izgrađen kao zamena i otvoren pre svega nekoliko meseci.

Mala grupa posmatrača okupila se kako bi gledala spektakularan pad i inžinjeri su zamolili ljude da ostanu na trista metara udaljenosti od lokacije, dok je saobraćaj privremeno suspendovan na autoputu. Ekspert za eksplozive, Mihael Šnajder dao je signal da se eksploziv postavljen u šesnaest stubova mosta aktivira, kako bi most pao na prethodno postavljenu podlogu nemenjenu izbegavanju oštećenja okolne infrastrukture i građevina.

Most koji meri, 485,5 metara u dužini i 71,9 metara u visini, pao je potpuno čisto i po planu uz upotrebu 120 kilograma eksploziva. Linda Jang, jedan od posmatrača, izjavila je kako je čitava scena bila potpuno neverovatna, dok je na nju najveći utisak ostavila glasna detonacija. „Verovatno ovako zvuču u ratu, što je potpuno zastrašujuće. Drago mi je da je ovaj most pao kako je planirano i da je sve ispalo kako treba“, izjavila je.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group