Žena koja je napisala ’Kako ubiti muža’ proglašena krivom za ubistvo supruga

Porota u Portlandu osudila je Nensi Krampton Brofi za drugostepeno ubistvo nakon što je smrtno ranila svog muža Danijela Brofija pre gotovo četiri godine...

Juna 2018., Danijel Brofi pronađen je mrtav od strane svojih studenata u Oregon kulinarskom institutu i policijski izveštaji navode da je upucan sa dva metka.

Nensi Brofi je imala niz romantičnih naslova kao što su Pogrešan ljubavnik, Pakao od srca i Pogrešan muž. Ona je takođe napisala jedan blog tokom 2011. godine pod nazivom Kako ubiti vašeg muža, gde je opisala savršen metod za lišavanje života životnog pratioca.

Ona tvrdi da žena koja ubije svog partnera mora biti beskrupulozna, nemilosrdna i veoma pametna, ironično navodeći da su vatrena oružija previše neuredna. Najveći deo protiv Nensi bazirao se na činjenici da je kupila delove za pištolj nešto pre nego što je njen muž pronađen mrtav. Ona je takođe kupila i posebnu cev i prateće sisteme koji mogu prikriti detalje zadužene za forenzičko olakšavanje pronalaženja pištolja iz kog je metak ispaljen.

Iako pištolj nikada nije pronađen, kako okružni tužilac veruje, niko drugi nije mogao izvršiti ovo ubistvo. Sudeći prema New York Times, u svojoj završnoj izjavi, tužilac je rekao: „Ona je imala plan i sve je bilo spremno. Imala je priliku da izvede ovo ubistvo. Ona je takođe jedina koja poseduje motiv za ovako nešto. Nensi je jedina osoba koja je mogla da počini ovaj zločin“.

Međutim, advokatski tim ove žene tvrdi da su delovi pištolja kupovani u okviru istraživanja koje je izvršavala za svoj novi roman, u kome se upravo radi o dami koja polako kreira svoje oružije u pokušaju da se reši svog zlostavljača.

Advokati takođe navode da su Nensi i Danijel bili u srećnom braku i da je ovaj slučaj baziran isključivo na nagađanjima i pretpostavkama. Međutim, kako tužilac veruje, motiv za ovo ubistvo je bila prilično velika suma od osiguranja njenog muža, koja iznosi masivnih 1,4 miliona dolara.

Sigurnosne kamere instituta odale su Nensi, jer ona na snimku može biti viđena kako ulazi u krug ustanove trideset minuta pre nego što su studenti pronašli njenog muža i odvozi se dvadeseet minuna kasnije.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group