Google predstavio novu verziju Glass naočara

Reč je o specijalnim naočarima koje su namenjene za augmentovanu realnost...

Druga generacija Glass Enterprise Edition naočara napravljena je sa ciljem da olakša obavljanje svakodnevnih poslova i da bude alatka koju će mongi koristiti u svojim profesijama. Prvobitne Glass naočare predstavljene su 2012. godine, ali nisu imale mnogo uspeha i iz prodaje su povučene 2015. godine. Međutim, kompaija Google sada je unapredila ove pametne naočare i predstavila novi gedžet koji će sigruno imati višestruku primenu.

Glass naočare omogučavaju ljudima da imaju pristup internetu i drugim različitim infomracijama ispred svojih očiju. To vam pruža mogućnost da radite svoj posao i da koristite svoje ruke, a da ispred vaših očiju imate izobilje informacija koje će vam pomagati u obavljanju različitih poslova. Ove naočare mogu koristiti doktori, hirurzi, kao i majstori, tehničari i mnogi drugi koji konstanto moraju da proveravaju informacije na kompjuteru dok rade.

Novo Glass Enterprise Edition izdanje nema samo osveženi hardrver i dizajn, već i znatno smanjenu cenu. Prva verzija je koštala 1.500 dolara, dok najnoviji model košta 500 dolara manje. Njih pokreće Qualcomm Snapdragon XR1 platforma, koja je znatno snažnija od Intel Atom SoC iz prethodnog modela. Novi quad-core 1.7 GHz CPU procesor dizajniran je specijalno za aplikaciju u sferama virtuelne i augmentovane realnosti, pa će zbog toga biti daleko pogodniji od prethodnika.

Što se tiče optike, nove naočare imaju kameru od 8 megapiksela, 640 x 360 optički displej, kao i multi-touch touchpad. Takođe, one se mogu povezati preko 802.11ac WiFi i Bluetooth 5, dok poseduju 3 GB RAM memorije i 32 GB skladišnog prostra.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group