Gedžeti

OnePlus i McLaren lansiraju telefon sa nevidljivom kamerom

Zamislite svevideće oko, koje zapravo ne vidite.

S obzirom na to da naši pametni telefoni dobijaju sve više i više kamera, ideja stvaranja diskretnih sočiva, zaista je privlačna. Sada, OnePlus i McLaren brendovi su se udružili kako bi nam te inkognito snove pretvorili u stvarnost.

Kineski brend telefona i britanski tvorac vrhunskih automobila, upravo su otkrili novi koncept mobilnog telefona na CES 2020 događaju, koji koristi tehnologiju elektro-hromiranog stakla, koja se takođe može videti u superautomobilima slavnog brenda, kako bi kreirali nevidljivu kameru. Concept One je prvi telefon koji ima staklo koje menja boju, a koje koristi organske čestice za stvaranje promene u transparenciji. Staklo koje pokriva sočivo kamere može se promeniti za 0.7 sekundi, što je zapravo brže od aktivacije bilo koje kamere.

Elektrohromično staklo tipično se sastoji od dva panela stakla sa materijalom koji menja boju smeštenim između njih, zbog čega su ona pozamašna u svojim dimenzijama. Ipak, sa ovom kreacijom, OnePlus je uspeo da kreira nešto tanje od proseka: individualni paneli imaju debljinu od 0.1 mm, što ih čini tankim poput zaštitne folije.

“Nevidljive kamere predstavljaju novu formu dizajna, koja korisnika štedi od kompromisa trenutnih rasporeda kamera”, izjavio je CEO i osnivač OnePlus, Pit Lau. Ipak, ovo staklo je samo višnja na šlagu kada se radi o uglađenom mobilnom telefonu. OnePlus-McLaren saradnja dala je Concept One modelu izuzetno važnu luksuznu dimenziju. Inspirisani 720S Spider modelom McLaren brenda, koji ima krov napravljen od elektrohromičnog stakla, ovaj telefon dobio je nežnu kožu u ikoničnoj McLaren papaja narandžastoj boji. Možemo reći da on ima iste završne detalje, kao i sportski automobil vredan 300.000 dolara.

“U McLaren brendu, biramo kožu najboljeg kvaliteta proizvedenu u Ujedinjenom Kraljevstvu. To je material koji odiše luksuzom, a mi želimo da zadržimo našu ekspertizu u dizajnu OnePlus konceptnog uređaja”, izjavio je menadžer dizajna za boje i materijale McLaren brenda, Džo Luis.

I dok OnePlus ne planira da lansira Concept One javno, makar ne još, njegov dizajn je, ako ništa drugo, ponudio elegantno rešenje za dilemu višestrukih kamera. Sada naši mobilni telefoni mogu biti uglađeni kao i McLaren Spider automobili.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group