Najbolji burbon za koktele je stigao

Od ovog meseca, Jim Beam Repeal Batch burbon definitivno će predstavljati glavnu zvezdu bifea svakog kolekcionara viskija...

U ovakvim kolekcijama i regalima velikih obožavalaca ovog popularnog pića, ne može se naći ništa sa manjom aromom, a dodatno, ništa jeftinije ne bi moglo biti tolerisano. Nova boca nefiltriranog Beam burbona predstavlja novi standard koji dolazi sa nešto nižom cenom, za koju postoje nade da će ostali proizvođači pratiti.

Svi ljubitelji viskija ne mogu biti srećniji zbog postojanja ove flaše, a za to postoji mnogo razloga, ali možemo početi od najvažnijeg - filtracije, tačnije, nedostatka iste. Glavna primesa je vrlo jednostavna u ovom slučaju, dok Repeal Batch predstavlja najbližu reinterpretaciju onoga što biste najradije kupili u radnji, odmah nakon ukidanja prohibicije. A, to dolazi u vidu nisko filtriranog i jakog alkoholnog pića.

Repeal Batch predstavlja burbon bez hladnog filtriranja, što znači da za razliku od brojnih suparničkih proizvoda, ovo piće nije sazrelo putem finalnih agresivnih tehnika filtriranja pre flaširanja. Hladna filtracija uzima proteine i izvlači ih iz viskija, stvari koje dodaju aromu, dubinu i ukus u ustima, rešavajući ih se. Spuštajući viski na tačku smrzavanja, ove stvari pretvaraju se u ledene kristale, dok im mikro mreže ne dozvoljavaju da prodru u bocu.

Ovaj proces poseduje svoje prednosti, posebno zbog toga što sastojci koje smo pomenuli mogu zamutiti piće i učiniti da nešto krene po zlu na polici. Međutim, uprkos tome što kupci mogu biti daleko privrženiji lepoj boji, sve komponente uklonjene tokom filtracije kreiraju superiorno piće i daleko autentičnije, odmah po vađenju iz bureta.

Svako ko ne voli Repeal Batch koliko i Cut liniju istog proizvođača, zna da će druga polovina svakako misliti drugačije. Razlika između ova dva viskije jeste u tome što je Cut 100 čist, dok nova linija dolazi sa nižom cenom, tačnije čistoćom od 86 procenata. Možda Repeal Batch nema identičnu boju i odvažnost, ali je i dalje veoma jak burbon koji u nosu vuče na kukuruz, zajedno sa notama cimeta, putera i karamele, dok mu je finiš suv i veoma opojan.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group