Lifestyle - Saveti

Evo zbog čega ne treba da skraćujete dlake iz nosa trimerom

Mnogi muškarci dugačke nosne dlake skraćuju tako što u nozdrve gurnu trimer i tako skrate sve dlake koje postoje, ali to nikako nije dobra ideja...

Dlake u našem nosu nisu tu slučajno i naše telo je sa razlogom evoluiralo tako da se u našim nozdrvama nalaze guste dlake. Ove dlake štite naš nos i bukvalno deluju kao filter koji sprečava da se u naša pluča unesu prljavština, bakterije i druge čestice koje ne bi trebalo da završe u našim plućnim alveolama.

Zbog toga je vrlo važno da dlake u našem nosu uvek budu prisutne. međutim, problem nastaje kada mušakrci počnu da koriste trimere koji previše skrajuću dlaku i koji bukvalno eliminišu sve dlake iz nose.

To prvo može stvoriti gadne iritacije, zbog koje će vas nos svrbeti nedeljama. Zatim, možete imati problem i sa sekretom koji će početi da vam curi iz nosa iako niste prehlađeni, jer će zbog manjka dlaka nos proizvoditi sekret kao vrstu zaštite. Naravno, najveći problem je taj što vas nos neće imati filter koji će ga štititi.

Zato vam savetujemo da kupite posebne makaze za skraćivanje dlaka iz nosa, koje će vam pomoći da dlake skratite onoliko koliko treba. Ove makaze ćete prepoznati po njihovom zaobljenom vrhu i što znači da se sa njima ne možete ubosti, već ih možete koristiti samo za skraćivanje dlačica.

Skratite dlake, tek onoliko da ne vire i ostavite da one prekrivaju unutrašnjost vašeg nosa i tako nećete imati nikakvih problema.

Ako ste neko ko ipak preferira trimer, onda potražite trimere koji su samo za ovo namenjeni, jer oni imaju podešavanja koja će osigurati da ne skratite previše dlačice u nosu.

Foto: przman

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group