Kako da proverite da li je vaš Facebook hakovan

Po svemu sudeći, praktično svake druge nedelje, neka od društvenih mreža bude hakovana i osetljivi podaci njenih korisnika “procure”…

Bilo da se radi o Twitteru, Instagramu, Snapchatu ili Facebooku, činjenica je da njihovi sigurnosni sistemi ipak nisu toliko sigurni, uzimajući u obzir broj napada koji su tokom proteklih nekoliko godina prijavljeni. U subotu smo saznali za još jedan od ataka, kada su podaci više od 553 miliona Facebook korisnika osvanuli na hakerskim forumima, dostupni na izvol’te svakom ko ume da ih pronađe – brojevi telefona, status veze, lokacije, email adesa, datum rođenja i brojni drugi detalji su postali deo hakerske baze podataka.

Ukoliko želite da znate da li je vaš nalog bio meta hakera, postoje određeni sajtovi koji vam mogu pružiti te informacije, a The News Each Day, koji će od vas tražiti da unesete svoj broj telefona, bez crtica, tačaka i razmaka, kako bi ga pronašao u dostupnim hakerskim bazama podataka je verifikovao i sam Mark Zakerberg, čiji je broj telefona takođe dospeo u javnost.

Ipak, ne možemo a da se ne zapitamo – šta ako su baš ti sajtovi koji od vas traže email adresu ili broj telefona produžena ruka hakera, koja tako jednostavno sortira do tada zamršene podatke? Na vama je da odlučite da li ćete okušati svoju sreću.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group