Kako obrijati genitalije

Upustvo korak po korak...

Često se pravi polemika ko toga da li muškarci treba da briju svoje genitalije ili ne. Neki kažu da je to stvar higijene, dok drugi kažu da je to dokaz muškosti. Mi ovoga puta nećemo reći da li je dobro ili ne, već ćemo vam predstaviti upustvo za brijanje, ako nekada odlučite da se obrijete “tamo dole”.

1. Dlake prvo skratite makazama ili trimerom

Ako vam je dole situacija kao u džungli, onda prvo preskočite brijač. Ako su dlake predugačke, brijač neće moći lepo da ih skine. Zbog toga vaše dlake morate skratiti na dužinu od maksimum 6 milimetara. Kada to uradite, onda možete preć na sledeći korak.

2. Topla kupka

Pre korišćenja brijača istuširajte se toplom vodom. Topla voda će omekšati i vaše dlake i vašu kožu, pa će brijanje biti mnogo bolje.

3. Pena za osetljivu kožu

Kupite penu ili kremu za brijanje koja je namenjena osetljivoj koži. Koža na genitalijama nije ista kao na bradi, pa je bolje da za ove potrebe koristite nešto što je blaže i što vas neće iziritirati.

4. Brijač sa više oštrica

Trudite se da kupite brijač koji ima bolju moć sečenja. Ovako ćete sebi olakšati i imaćete mnogo bolje brijanje koje vam neće ostaviti iritacije i crvenu kožu. Brijači sa jednim sečivom mogu biti pravi izazov, a vaš “donji deo” morate paziti od posekotina.

5. Sapun i mlaka voda

Posle brijanja operite genitalije mlakom vodom i sapunom kako bi smanjili osećaj peckanja i iritacije. Kožu osušite tapkanjem, a ne brisanjem.

6. Krema

Namažite kremu koja će dodatno ublažiti iritaciju. Nikako ne koristite kreme sa alkoholom, jer će peckanje biti još bolnije.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group