Lifestyle - Saveti

Kako pobediti nervozu?

U današnjem ludom i brzom svetu, stresa uvek ima na pretek...

Nervoza nikako nije dobra po naše telo, jer se tada podiže novo stresa, a naše telo počinje drugačije da se ponaša i da reaguje. Puls i disanje se ubrzavaju, misli postaju nemirne, a često se dešava da radimo i fizičke stvari poput krickanja noktiju ili uvijanje kose. Sve ovo su jasni znaci nervoze koje može drastično da utiče na vašu psihu i da učini da postanete anksiozni.

Zato vam predstavljamo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se smirite i da se eliminišete nervoze za samo nekoliko minuta.

1. Dišite kroz jednu nozdrvu

Sednite u udoban položaj i ispravite leđa. Zatvorite levu nozdrvu levom rukom i duboko udišite kroz desnu nozdrvu. Zatim desnom rukom blokirajte desnu nozdrvu i udahnite levom. Dišite sa svakom nozdrvom od 1 do 3 minuta i posmatrajte kako vas stres polako napušta.

2. Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj u svom sastavu sadrži aminokiselinu koja se zove tanin koja dokazano dovodi do smanjenja stresa i anksioznosti, pa zato obavezno popijte jednu šolju ako se nalazite u stresnom okruženju.

3.Brojite unazad

Jedna studija je pokazala da brojanje unazad dovodi drastičnog smanjenja nervoze, krenite od broja 100 i brojte sve do broja 1. Kada završite, videćete da ćete se osećati bolje.

4. Slušajte omiljenu muziku

Muzika ima veliku moć i jako utiče na naše emocije. Zbog toga slušajte muziku koja će vas smiriti i koja će vam eliminisati nervozu i stres.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group