Lifestyle - Saveti

Uradi sam: Kako se menja sifon za umivaonik (sudoperu)

Mnogi zovu vodoinstalatera za ovakve poslove, a ne shvataju da je ovo prilično jednostavan zadatak...

Postoje muškarci koji vole da masjtorišu i koji se u sve po malo razumeju, ali postoje i oni koji apsolutno ne znaju ništa. Takvi muškarci često daju velike količine novca majstorima koji dolaze da im skupo rade jednostavne popravke. Jedna od takvih porpavki jeste menjanje sifona na lavabou ili sudoperi.

Sifoni vremenom znaju da procure, a prljavština koja se u njima taloži dovodi to toga da voda sporo otiče. Zbog toga će vam se sigurno nekoliko puta u životu desiti da morate da promenite sifon. Nekada su se praktikovali teški metalni sifoni, ali sada je došlo doba plastike, pa je sve to jeftinije i lakše za menjanje.

Postoje različiti tipovi sifona, ali za ovaj slučaj vam je najbolje da uzmete „gibljivi plasitčni sifon“ za umivaonike i sudopere. Dobra stvar kod ovog sifona je ta što ga možete podesiti po želji i skratiti sve delove koji su višak. Dugotrajan je i lako se održava, pa ga preporučujemo svima. Cena mu je vrlo prsistupačna, tako da nećete ni osetiti da vam neki novac fali iz novčanika.

Dakle, kako se menja sifon.

Vrlo je jednostavno, potrebno je da obratite pažnju na samo par sitnica i sve će vam biti jasno. Sifon pričvršćujete na vrhu lavaboa, a njegov drugi kraj stavljate u odvodnu cev u zidu. Na ovim plastičnim sifonima je kraj sifona širi, pa ako živite u staroj zgradi i u zidu imate olovnu cev, onda kupite jeftinu redukcionu lulu koja će vam pomoći da sa lakoćom stavite sifon u zid. Kada to uradite, potrebno je da crevo sifona oblikujete u slovo U. To će omogučćiti da se napravi vodeni čep koji će sprečiti da neprijatni mirisi dolaze iz kanalizacije i da ulaze u prostorije vašeg toaleta.

Pogledajte ovaj video klip koji će vam sve jasno pokazati:

 

Foto: Huffington Post

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group