Lifestyle - Saveti

Zašto ne treba da legnete besni u krevet

Ako pod uticajem agresije utonete u san, možete iskusiti određene probleme...

Koliko god se mi trudil ida ga kontrolišemo, bes je nešto što se često javlja usled stresa, nerviranja i neočekivanih okolnosti. Bes jako negativno utiče na naše telo i mozak i dovodi do lučenja hormona koji podižu otkucaje srca, adrenalin i tako čine da se osećamo uzbuđeno i uznemireno.

Ono gde mnogi greše jeste da besni odlaze na spavanje, jer smatraju da će se tako resetovati i ublažiti uticaj agresije, ali to zapravo nije tačno i može čak pogoršati situaciju. Ako utonete u san pod dejstvom besa, prvo što će vam se desiti je da ćete verovatno sanjati teškemi stresne situacije. Njih se možda nećete sećati, ali nauka je to dokazala.

Tako ćete se u snu još više mučiti i kada se probudite, bićete i dalje besni, ali i umorni i jako uznemireni.Takođe, vaš san biće jako loš kad ste u takvom stanju, pa se nećete odmoriti i nećete biti u funkciji da obavljate vaše obaveze kako treba.

Preporuka je da pokušate da se smirite i opustite pre odlaska u krevet. Radite nešto što vas opušta, prošetajte se ili popričajte sa nekim. Fizička aktivnost se pokazala kao najbolja opcija, pa takođe možete uraditi i nekoliko vežbi kako biste se „izduvali“ i kako bi mirne glave utonuli u san.

Foto:The Healthy

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group