Kako se pravilno oštre kuhinjski noževi

Evo dobrog saveta za sve muškarce koji vole da kuvaju...

Svaki kuvar zna da nema ništa gore od tupog noža. Zato je vrlo važno znati kako se noževi oštre i kakav alat se za to koristi. Jedan od najpoznatijih TV kuvara, Gordon Remzi, pokazao nam je u kratkom informativnom video klipu kako se to radi.

Remzi kaže da se noževi moraju redovno oštriii, jer tup nož može zadati mnogo problema, takođe može lakše dovesti do povrede nego oštar nož.

Gordon nož oštri pomoću specijalnog valjkastog oštrača, tako što sečivo noža prevlači gore dole naizmenično. On to radi vrlo pažljivo,ali sa blagim pritiskom i kaže da ovakvo oštrenje treba da traje nekoliko minuta, dok nož ne postane potpuno oštar.

On takođe dodaje, da nož trebate provuči preko oštrača svaki put pre korišćenja  nekoliko puta, kako biste obezbedili da on ima najbolji mogući učinak svaki put kada ga upotrebite.

Pogledajte video klip.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group