Lifestyle - Saveti

Psiholozi otkrivaju kako da se izborite sa karantinom

Dug boravak u kući počeo je negativno da utiče na mnoge...

Veliki broj ljudi počeo je da se žali i da govori da su izolacija i karantin počeli negativno da utiču na njih. Ovo je naročito teško palo onima koji su navikli da vreme provode napolju i da se kreću, a pošto sada stiže lepo i toplo vreme, onda stvar postaje još gora.

Međutim, psiholozi su dali nekoliko  saveta koji vam mogu pomoći, koji će pozitivno uticati na vašu psihu i tako vam pomoći da lakše prebrodite izolaciju. Iako mnogi sada rade od kuće, oni nepravilno troše ostatak svojeg vremena koje provode u domu. To dovodi do dosade, a samim tim i do psihičkog stanja koje zna da dovede do depresije.

Zato psiholozi kažu da je najbolje rešenje da sebi zadajete dodatne zadatke i obaveze koji će vas fizički umoriti i koji će vam utrošiti vreme. Pomoću dodatnih zadataka izgubićete većinu dnevnog vremena, pri čemu će vam ostati mali deo za relaksaciju. Tada taj deo iskoristite za odmor i njega ćete doživeti kao nagradu, što će vašoj psihi prijati i zato ćete se osećati spokojno i srećno.

Fizički napor je ključan i može mnogo pomoći kod onih koji se osećaju depresivno. Zato svakog dana trenirajte ili radite nešto fizički, kao što je spremanje kuće. Na ovaj način ćete eliminisati višak energije, a vaš mozak će lučiti serotonin, hormon sreće koji će delovati kao prirodni antidepresiv.

Takođe probajte da se osetite korisnim. Uradite nešto korisno za vaš dom ili članove vaše porodice. Posvetite se kuvanju ili sličnim stvarima i na taj način ćete imati mnogo bolji osećaj u glavi.

Glavna stvar je da pokušate da podelite vaše vreme i da jedan deo vašeg slobodnog dana koristite kao nagradu, kada ćete gledati filmove, igrati igrice i slično. Na ovaj način to vas neće zasititi i svki dan će vam pričinjavati zadovoljstvo, zbog kojeg ćete biti srećni i zadovoljni.

Foto:Cenegenics

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group